Parmski kotlet sa salatom od rajčice, maslina, cvjetače i daikona by Mate Janković
U radnom tjednu imamo malo vremena za pripremu hrane. Pripremili smo jedan brzi recept s namirnicama koje možete lako nabaviti. Kuhanje nam je olakšalo i vrhunsko Korkmaz posuđe.
Kotlet
- 2 × 300 g svinjskog kotleta
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 100 g krušnih mrvica
- 100 g ribanog parmezana
- 0.5 l ulja
- sol
- papar
Kotlete posolimo i popaprimo, uvaljamo ih u brašno, tučena jaja i kombinaciju mrvica i parmezana. Pržimo na 180 stupnjeva cca 4 min.
Salata
- 100 g cvjetače
- 100 g rajčice
- 100 g daikona
- 50 g crnih maslina
- žličica sjeckanih kapara
- žličica dijon senfa
- 0.03 jabučnog octa
- 0.05 maslinovog ulja
- sol
- papar
U posudu za kuhanje na pari stavimo cvjetaču. U jednoj zdjeli zamiješamo senf, sjeckane kapare, ocat i ulje. Dodamo rezani daikon, rajčicu i masline te cvjetaču kuhanu na pari. Posluzimo uz kotlet.

Receptura
Kotlet
- 2 × 300 g svinjskog kotleta
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 100 g krušnih mrvica
- 100 g ribanog parmezana
- 0.5 l ulja
- sol
- papar
Kotlete posolimo i popaprimo, uvaljamo ih u brašno, tučena jaja i kombinaciju mrvica i parmezana. Pržimo na 180 stupnjeva cca 4 min.
Salata
- 100 g cvjetače
- 100 g rajčice
- 100 g daikona
- 50 g crnih maslina
- žličica sjeckanih kapara
- žličica dijon senfa
- 0.03 jabučnog octa
- 0.05 maslinovog ulja
- sol
- papar
U posudu za kuhanje na pari stavimo cvjetaču. U jednoj zdjeli zamiješamo senf, sjeckane kapare, ocat i ulje. Dodamo rezani daikon, rajčicu i masline te cvjetaču kuhanu na pari. Posluzimo uz kotlet.