Šnicle i krumpiri u Lava gus tavi i pekaču by Marija Herjavić Jerkić
Sve sam pripremala u Lava posudama od lijevanog željeza (gusa) koje do kraja listopada mozete naći na sniženju i do 50%! Posuđe je izuzetno kvalitetno, zaista traje godinama, a može i na vatru, u pećnicu. Ovo je stvarno sve ispalo fantastično!
Glavno jelo
- svinjske šnicle
- češnjak
- šampinjoni
- bijelo vino
- temeljac
- malo mlijeka
- kukuruzni škrob
- začini (sol, papar, slatka paprika)
Prilog
- krumpir
- palenta
- sol
- zelena salata
Meso istući pa začiniti s obje strane solju, paprom i paprikom. Dobro zapeći u ugrijanoj tavi s malo ulja i listićima češnjaka. Dodati šampinjone i peći ih da puste vodu i malo se zapeku. Po potrebi izvaditi meso ako nema mjesta. Deglazirati bijelim vinom i pustiti da ishlapi, pa vratiti meso, dodati malo mlijeka i temeljca (ili vode) i pustiti da se krčka. Na kraju po potrebi dodati malo razmućenog škroba.
Oguljene krumpire nauljiti, posoliti i posipati s palentom te peci na 220 stupnjeva dok ne porumene.
Sve posluženo sa zelenom salatom.
Dobar tek!

Receptura za šnicle u umaku od gljiva i najhrskavije krumpire
Glavno jelo
- svinjske šnicle
- češnjak
- šampinjoni
- bijelo vino
- temeljac
- malo mlijeka
- kukuruzni škrob
- začini (sol, papar, slatka paprika)
Prilog
- krumpir
- palenta
- sol
- zelena salata
Meso istući pa začiniti s obje strane solju, paprom i paprikom. Dobro zapeći u ugrijanoj tavi s malo ulja i listićima češnjaka. Dodati šampinjone i peći ih da puste vodu i malo se zapeku. Po potrebi izvaditi meso ako nema mjesta. Deglazirati bijelim vinom i pustiti da ishlapi, pa vratiti meso, dodati malo mlijeka i temeljca (ili vode) i pustiti da se krčka. Na kraju po potrebi dodati malo razmućenog škroba.
Oguljene krumpire nauljiti, posoliti i posipati s palentom te peci na 220 stupnjeva dok ne porumene.
Sve posluženo sa zelenom salatom.
Dobar tek!