Novogodišnji recept by Mate Janković
U današnjem videu pokazat ćemo vam kako pravilno ispeći file orade, napraviti brzu i ukusnu palentu te s jednostavnim tehnikama doći do vrhunskog jela. Kraj je godine, počastite se.

File orade s krem palentom, umakom od rajčice i pastom od crnih maslina s ukiseljenim češnjakom. Dobar tek!
Za umak od rajčice
- 100 g sjeckanog luka
- 30 g sjeckanog češnjaka
- 300 g sjeckane rajčice
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Za pastu od maslina
- 80 g kalamata maslina
- 30 g ukiseljenog češnjaka
- sok polovice limuna
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Za palentu
- 200 g temeljca od povrća
- 80 g maslaca
- 70 g palente
- sol
- papar
- majčina dušica
- ružmarin
Riba
- 500 g orada
- sol
- režanj češnjaka
- maslinovo ulje
Za posluživanje
- cvijet soli
- maslinovo ulje
LONCI&POKLOPCI by Bajde i Mate Janković žele Vam sretnu novu 2021. godinu!

File orade s krem palentom, umakom od rajčice i pastom od crnih maslina s ukiseljenim češnjakom. Dobar tek!
Receptura za dvije osobe
Za umak od rajčice
- 100 g sjeckanog luka
- 30 g sjeckanog češnjaka
- 300 g sjeckane rajčice
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Za pastu od maslina
- 80 g kalamata maslina
- 30 g ukiseljenog češnjaka
- sok polovice limuna
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Za palentu
- 200 g temeljca od povrća
- 80 g maslaca
- 70 g palente
- sol
- papar
- majčina dušica
- ružmarin
Riba
- 500 g orada
- sol
- režanj češnjaka
- maslinovo ulje
Za posluživanje
- cvijet soli
- maslinovo ulje
LONCI&POKLOPCI by Bajde i Mate Janković žele Vam sretnu novu 2021. godinu!