Novogodišnji recept by Mate Janković

U današnjem videu pokazat ćemo vam kako pravilno ispeći file orade, napraviti brzu i ukusnu palentu te s jednostavnim tehnikama doći do vrhunskog jela. Kraj je godine, počastite se.



File orade s krem palentom, umakom od rajčice i pastom od crnih maslina s ukiseljenim češnjakom. Dobar tek!


 

Receptura za dvije osobe


Za umak od rajčice

- 100 g sjeckanog luka
- 30 g sjeckanog češnjaka
- 300 g sjeckane rajčice
- maslinovo ulje
- sol
- papar

Za pastu od maslina

- 80 g kalamata maslina
- 30 g ukiseljenog češnjaka
- sok polovice limuna
- sol
- papar
- maslinovo ulje

Za palentu

- 200 g temeljca od povrća
- 80 g maslaca
- 70 g palente
- sol
- papar
- majčina dušica
- ružmarin

Riba

- 500 g orada
- sol
- režanj češnjaka
- maslinovo ulje

Za posluživanje

- cvijet soli
- maslinovo ulje

LONCI&POKLOPCI by Bajde i Mate Janković žele Vam sretnu novu 2021. godinu!
Konkurentnost i kohezija Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
Vrh