Kruh od kiselog tijesta u Dutch ovenu by Duh iz kuhinje

Postoji jednostavan recept za dobar kruh: malo brašna, malo vode – i puno vremena.

Ovo nije brzinski tutorial, ovo je mala lekcija iz strpljenja. Kiselo tijesto koje diše, lonac koji čeka, i trenutak kad se kuća ispuni onim mirisom zbog kojeg znaš da sve ima smisla.

Sourdough kruh iz Dutch ovena

U ovom videu pokazujem cijeli proces – od hvatanja divljih kvasaca i izrade startera, do pečenja kruha u Dutch ovenu. Bez žurbe, bez trikova i bez panike. Samo priroda, toplina i glas koji podsjeća da se i mi trebamo dignuti – polako, kao tijesto.

  • 500 g brašna
  • 150 g startera (aktivnog)
  • 325-360 g vode
  • 10-14 g soli
Pečeno u gusenom loncu, uz dozu strpljenja i mrvicu vjere.
Konkurentnost i kohezija Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
Vrh