Podrška i informacije 01 / 46 53 377
  1. Početna
  2. Blog

Kulinarski savjeti i informacije

Savjeti by David Skoko - sezoniranje i uporaba grill tave od gusa

Savjeti by David Skoko - sezoniranje i uporaba grill tave od gusa

Kada kupite posuđe od lijevanog željeza (gusa), morate ga pripremiti za prvu upotrebu. Taj se postupak naziva "sezoniranje". Postupak bi trebalo ponavljati barem jednom godišnje kako biste svoje posuđe pravilno održavali.

Pročitajte više
KULT PLAVE KAMENICE - Kako kuhinju opremiti posuđem od gusa a da ne spržite kreditnu karticu

KULT PLAVE KAMENICE - Kako kuhinju opremiti posuđem od gusa a da ne spržite kreditnu karticu

U trgovinama LONCI&POKLOPCI by Bajde počeli su novi Dani gusa, jedna od najtraktivnijih akcija ovog lanca. Ovo je nekoliko naših prijedloga za opremanje kuhinje posuđem od gusa.

Pročitajte više
Jedna posuda koja može zamijeniti skoro sve - Dutch oven!

Jedna posuda koja može zamijeniti skoro sve - Dutch oven!

Svi mi koji volimo kuhati suočimo se prije ili kasnije s kuhinjskim policama, ladicama i kredencima besmisleno prekrcanim loncima, tavama i drugim posudama za najrazličitije namjene, uključujući i gomilu raznih kuhinjskih uređaja.

Pročitajte više
KULT PLAVE KAMENICE - Dani de Buyera prilika za pametne investicije

KULT PLAVE KAMENICE - Dani de Buyera prilika za pametne investicije

U trgovinama s kuhinjskim blagom LONCI&POKLOPCI by Bajde prepolovili su cijene prestižnog francuskog de Buyer posuđa. Vrijeme je za pametne investicije.

Pročitajte više
KULT PLAVE KAMENICE - 11 malih ali moćnih kuhinjskih uređaja koji će promijeniti stvari u vašoj kuhinji

KULT PLAVE KAMENICE - 11 malih ali moćnih kuhinjskih uređaja koji će promijeniti stvari u vašoj kuhinji

​Trgovine LONCI&POKLOPCI by Bajde od 15. travnja do 31. svibnja imaju veliku akciju Dani kave i malih kućanskih aparata. To znači da u idućih nekoliko tjedana u njihovim trgovinama u Zagrebu, Puli, Splitu, Zadru, Rijeci i Ljubljani možete i do 40 posto jeftinije nabaviti aparate za sve potrebe.

Pročitajte više
Kako ispeći filet ribe na roštilju?

Kako ispeći filet ribe na roštilju?

Nježnu teksturu fileta ribe mnogi se boje staviti na roštilj, razlog je razumljiv, ali nema mjesta brizi ukoliko tome pristupite s decentnom pažnjom. Nije osobito zahtjevno i ne trebate se bojati, samo slijedite upute. Ključ uspjeha je u pripremi roštilja prije nego što stavite filete na žar.

Pročitajte više
Zašto indukcijske ploče osvajaju sve više kućanstava?

Zašto indukcijske ploče osvajaju sve više kućanstava?

LONCI&POKLOPCI by Bajde, dućani s kuhinjskim blagom, nude izvrsno posuđe za indukcijske ploče i mnogi ga već posjeduju. Danas je doista jednostavno iskoristiti sve prednosti indukcije.

Pročitajte više
KULT PLAVE KAMENICE - Zašto chefovi toliko kuhaju u inoksu i kako najbolje odabrati posuđe od inoksa

KULT PLAVE KAMENICE - Zašto chefovi toliko kuhaju u inoksu i kako najbolje odabrati posuđe od inoksa

I kad ga Gordon Ramsay u Hell’s Kitchenu bijesno baca preko cijele kuhinje i kad Michel Troigrois u njemu studiozno dovršava umak za legendarno jelo svoga oca, posuđe od inoksa klasičan je izbor profesionalnih kuhara. Zašto baš inoks? Zato što je pristupačan, dobro provodi toplinu i praktički je neuništiv.

Pročitajte više
KULT PLAVE KAMENICE - Aparati za tursku kavu su među nama i vjerojatno vam trebaju više nego što mislite

KULT PLAVE KAMENICE - Aparati za tursku kavu su među nama i vjerojatno vam trebaju više nego što mislite

Trgovine LONCI&POKLOPCI by Bajde u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli i Zadru, do kraja siječnja Kahvekolik aparate imaju na promotivnoj akciji po 20 posto nižoj cijeni i izračunali su da jedna turska kava skuhana u aparatu košta samo 51 lipu. Na akciji su dva modela Kahvekolika: Korkmaz Caffe za kuću i Korkmaz Aqua Caffe za urede.

Pročitajte više
Vrste oštrica japanskih kuhinjskih noževa

Vrste oštrica japanskih kuhinjskih noževa

U svom radu profesionalci koriste oko dvadeset različitih vrsti noževa, ali tradicionalne vrste japanskih kuhinjskih noževa ne razlikuju se previše od uobičajenih europskih. Japanski proizvođač vrhunskih noževa KAI, čije noževe možete kupiti u našim trgovinama, navodi četiri vrste kuhinjskih noževa, definiranih prema obliku oštrica, a to su Santoku, Nakiri, Yanagiba te Deba.

Pročitajte više