Podrška i informacije 01 / 46 53 377
  1. Početna
  2. Blog

Blog

KULT PLAVE KAMENICE - Aparati za tursku kavu su među nama i vjerojatno vam trebaju više nego što mislite

KULT PLAVE KAMENICE - Aparati za tursku kavu su među nama i vjerojatno vam trebaju više nego što mislite

Trgovine LONCI&POKLOPCI by Bajde u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli i Zadru, do kraja siječnja Kahvekolik aparate imaju na promotivnoj akciji po 20 posto nižoj cijeni i izračunali su da jedna turska kava skuhana u aparatu košta samo 51 lipu. Na akciji su dva modela Kahvekolika: Korkmaz Caffe za kuću i Korkmaz Aqua Caffe za urede.

Pročitajte više
Novogodišnji recept by Mate Janković

Novogodišnji recept by Mate Janković

U današnjem videu pokazat ćemo vam kako pravilno ispeći file orade, napraviti brzu i ukusnu palentu te s jednostavnim tehnikama doći do vrhunskog jela. Kraj je godine, počastite se.

Pročitajte više
Njoki Parisienne s lososom i citron beurre umakom by Mate Janković

Njoki Parisienne s lososom i citron beurre umakom by Mate Janković

Njoki Parisienne, kao i beurre citron umak su jela Francuske kuhinje koja možete vrlo lako savladati u svom domu. Video, kao i specifikacija recepta su tu, odvažite se na pokušaj.

Pročitajte više
Vrste oštrica japanskih kuhinjskih noževa

Vrste oštrica japanskih kuhinjskih noževa

U svom radu profesionalci koriste oko dvadeset različitih vrsti noževa, ali tradicionalne vrste japanskih kuhinjskih noževa ne razlikuju se previše od uobičajenih europskih. Japanski proizvođač vrhunskih noževa KAI, čije noževe možete kupiti u našim trgovinama, navodi četiri vrste kuhinjskih noževa, definiranih prema obliku oštrica, a to su Santoku, Nakiri, Yanagiba te Deba.

Pročitajte više
Jedan je pravi Thermos®

Jedan je pravi Thermos®

Zdrav i topli ručak, hladni ili topli napitak, sve možete ponijeti na posao ili u prirodu u svojoj Thermos boci i posudi za hranu. Birajte zadovoljstvo i ne posustajte!

Pročitajte više
Pohane krvavice by Mate Janković

Pohane krvavice by Mate Janković

Da, krvavice, neki ih vole vruće, a neki nikako! Nitko nije savršen, osim možda Marilyn Monroe u filmu Neki to vole vruće. Mate ih radi pohane, baš za one koji imaju predrasude prema izgledu pa ne dođu do okusa ove izvrsne pučke namirnice u kojoj i mnogi pravi gurmani istinski uživaju. Osobito u ovo hladnije, zimsko vrijeme.

Pročitajte više
Kako pripremiti savršenu marinadu? Zna Mate Janković koji je otkrio kako prirediti sexy roštilj

Kako pripremiti savršenu marinadu? Zna Mate Janković koji je otkrio kako prirediti sexy roštilj

Hrvatska kulinarska zvijezda Mate Janković često svojim obožavateljima nudi jedinstvene, prožete simpatičnim asocijacijama i usporedbama, a sad je pokazao kako se može spraviti sočna piletina u marinadi.

Pročitajte više
KULT PLAVE KAMENICE - 11 pametnih stvari za kućno kuhanje koje sada možete kupiti puno jeftinije

KULT PLAVE KAMENICE - 11 pametnih stvari za kućno kuhanje koje sada možete kupiti puno jeftinije

Povodom Crnog petka u svim trgovinama LONCI&POKLOPCI by Bajde u Hrvatskoj neke cijene su ove godine snižene gotovo upola, a cijeli asortiman je jeftiniji 25 posto.

Pročitajte više
Zašto je dobra tava od gusa najvažniji komad posuđa koji morate imati u kuhinji (tehnike i recepti)

Zašto je dobra tava od gusa najvažniji komad posuđa koji morate imati u kuhinji (tehnike i recepti)

Da nemate baš ništa u kuhinji, trebali biste početi od ove tave. Teške, debele tave od gusa temelj su ozbiljnog kućnog kuhanja. Dovoljna je i jedna koja će vam trajati godinama ako je budete propisno koristili. Kao što je slučaj sa svim stvarima prema kojima smo strastveni, naša prva tava od gusa nije ostala sama u ormaru. Vrlo je izgledno da ćete nakon prve, poželjeti kupiti i jednu manju i dublju, i jednu lakšu za prženje. Svaki oblik i veličina tave od gusa ima svoj razlog i jela koja je u njima najbolje pripremati.

Pročitajte više
Zašto je krajnje vrijeme za kupnju

Zašto je krajnje vrijeme za kupnju 'dutch ovena' (i 14 jela koja možete pripremiti)

U suradnji s portalom Kult Plave Kamenice donosimo serijal gastronimskih tekstova. Na ovaj vam način želimo pružiti kompetentne, točne i pravovremene informacije o hrvatskoj i svjetskoj gastronomiji. Serijal započinjemo s temom posuđa od lijevanog željeza, odnosno gusa, u svijetu poznatijeg i kao "dutch oven", tj. nizozemska pećnica. Povod tome su sada već tradicionalni Dani gusa koje od 15. rujna održavamo u svim trgovinama LONCI&POKLOPCI by Bajde u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Ljubljani te u internet trgovini.

Pročitajte više