Podrška i informacije 01 / 46 53 377
  1. Početna
  2. Blog

Kulinarski savjeti i informacije

Kako ispeći filet ribe na roštilju?

Kako ispeći filet ribe na roštilju?

Nježnu teksturu fileta ribe mnogi se boje staviti na roštilj, razlog je razumljiv, ali nema mjesta brizi ukoliko tome pristupite s decentnom pažnjom. Nije osobito zahtjevno i ne trebate se bojati, samo slijedite upute. Ključ uspjeha je u pripremi roštilja prije nego što stavite filete na žar.

Pročitajte više
Zašto indukcijske ploče osvajaju sve više kućanstava?

Zašto indukcijske ploče osvajaju sve više kućanstava?

LONCI&POKLOPCI by Bajde, dućani s kuhinjskim blagom, nude izvrsno posuđe za indukcijske ploče i mnogi ga već posjeduju. Danas je doista jednostavno iskoristiti sve prednosti indukcije.

Pročitajte više
KULT PLAVE KAMENICE - Zašto chefovi toliko kuhaju u inoksu i kako najbolje odabrati posuđe od inoksa

KULT PLAVE KAMENICE - Zašto chefovi toliko kuhaju u inoksu i kako najbolje odabrati posuđe od inoksa

I kad ga Gordon Ramsay u Hell’s Kitchenu bijesno baca preko cijele kuhinje i kad Michel Troigrois u njemu studiozno dovršava umak za legendarno jelo svoga oca, posuđe od inoksa klasičan je izbor profesionalnih kuhara. Zašto baš inoks? Zato što je pristupačan, dobro provodi toplinu i praktički je neuništiv.

Pročitajte više
KULT PLAVE KAMENICE - Aparati za tursku kavu su među nama i vjerojatno vam trebaju više nego što mislite

KULT PLAVE KAMENICE - Aparati za tursku kavu su među nama i vjerojatno vam trebaju više nego što mislite

Trgovine LONCI&POKLOPCI by Bajde u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli i Zadru, do kraja siječnja Kahvekolik aparate imaju na promotivnoj akciji po 20 posto nižoj cijeni i izračunali su da jedna turska kava skuhana u aparatu košta samo 51 lipu. Na akciji su dva modela Kahvekolika: Korkmaz Caffe za kuću i Korkmaz Aqua Caffe za urede.

Pročitajte više
Vrste oštrica japanskih kuhinjskih noževa

Vrste oštrica japanskih kuhinjskih noževa

U svom radu profesionalci koriste oko dvadeset različitih vrsti noževa, ali tradicionalne vrste japanskih kuhinjskih noževa ne razlikuju se previše od uobičajenih europskih. Japanski proizvođač vrhunskih noževa KAI, čije noževe možete kupiti u našim trgovinama, navodi četiri vrste kuhinjskih noževa, definiranih prema obliku oštrica, a to su Santoku, Nakiri, Yanagiba te Deba.

Pročitajte više
Jedan je pravi Thermos®

Jedan je pravi Thermos®

Zdrav i topli ručak, hladni ili topli napitak, sve možete ponijeti na posao ili u prirodu u svojoj Thermos boci i posudi za hranu. Birajte zadovoljstvo i ne posustajte!

Pročitajte više
KULT PLAVE KAMENICE - 11 pametnih stvari za kućno kuhanje koje sada možete kupiti puno jeftinije

KULT PLAVE KAMENICE - 11 pametnih stvari za kućno kuhanje koje sada možete kupiti puno jeftinije

Povodom Crnog petka u svim trgovinama LONCI&POKLOPCI by Bajde u Hrvatskoj neke cijene su ove godine snižene gotovo upola, a cijeli asortiman je jeftiniji 25 posto.

Pročitajte više
Zašto je dobra tava od gusa najvažniji komad posuđa koji morate imati u kuhinji (tehnike i recepti)

Zašto je dobra tava od gusa najvažniji komad posuđa koji morate imati u kuhinji (tehnike i recepti)

Da nemate baš ništa u kuhinji, trebali biste početi od ove tave. Teške, debele tave od gusa temelj su ozbiljnog kućnog kuhanja. Dovoljna je i jedna koja će vam trajati godinama ako je budete propisno koristili. Kao što je slučaj sa svim stvarima prema kojima smo strastveni, naša prva tava od gusa nije ostala sama u ormaru. Vrlo je izgledno da ćete nakon prve, poželjeti kupiti i jednu manju i dublju, i jednu lakšu za prženje. Svaki oblik i veličina tave od gusa ima svoj razlog i jela koja je u njima najbolje pripremati.

Pročitajte više
Zašto je krajnje vrijeme za kupnju

Zašto je krajnje vrijeme za kupnju 'dutch ovena' (i 14 jela koja možete pripremiti)

U suradnji s portalom Kult Plave Kamenice donosimo serijal gastronimskih tekstova. Na ovaj vam način želimo pružiti kompetentne, točne i pravovremene informacije o hrvatskoj i svjetskoj gastronomiji. Serijal započinjemo s temom posuđa od lijevanog željeza, odnosno gusa, u svijetu poznatijeg i kao "dutch oven", tj. nizozemska pećnica. Povod tome su sada već tradicionalni Dani gusa koje od 15. rujna održavamo u svim trgovinama LONCI&POKLOPCI by Bajde u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Ljubljani te u internet trgovini.

Pročitajte više
LONCI&POKLOPCI by Bajde napokon u Puli!

LONCI&POKLOPCI by Bajde napokon u Puli!

Pula je od listopada 2020. godine bogatija za dućan s kuhinjskim blagom. Uvijek je dobra vijest kad se dućani otvaraju. A za Pulu i Istru dućan kao što su LONCI&POKLOPCI by Bajde potvrda je da globalni stres od neugodnog virusa ne može zaustaviti poduzetnički duh. Osobito ne u Istri.

Pročitajte više