1. Početna
 2. Posuđe
 3. Gus Dutch oveni

Lava ovalni Dutch oven

LAVA
 • Šifra: L366581
 • Dostupnost: Dostupno
 • Boja: sable mat crna
 • Materijali: lijevano željezo (gus)
 • Dimenzije: 23x29 cm
 • Model: pogodno za indukciju
 • Proizvođač: LAVA
 • Cijena €:130,90 € 187,00 €
  Cijena kn:(986,27 kn) (1.408,95 kn)
 • Ušteda: -30%
 • Najniža cijena u zadnjih 30 dana: 187,00 € (1.408,95 kn)

Opis

Lava donosi višedesetljetno iskustvo u izradi vrhunskog, lijepog i funkcionalnog posuđa od lijevanog željeza (gus). U proizvodnji se koriste najsuvremenije tehnologije oblikovanja i emajliranja metala.

Dutch oven je o posuda od gusa ili lijevanog željeza, koja dobro provodi i čuva toplinu te podnosi vrlo visoke temperature, s pripadajućim teškim poklopcem koji savršeno prianja. Namijenjena je kuhanju, sporom pečenju ili pirjanju velikih komada mesa, pa i za pripremu složenaca, ribe, gulaša i svih drugih jela koja se kuhaju u jednom loncu. Mogu biti okruglog i ovalnog oblika a mogu se koristiti na svim vrstama štednjaka, u pećnicama, krušnim pećima i sl. Nikada ga ne stavljajte u mikrovalnu pećnicu.

Dutch oven je svestrani, efikasni alat za poboljšavanje okusa i kvalitete cijelog niza jela, od sourdough kruha preko složenaca i kineskih glaziranih pečenja do deserata.

Dutch oven je teška okrugla posuda s poklopcem koji je čvrsto zatvara. Iako ih rade od raznih materijala, od keramike do aluminija, najtraženiji i najkvalitetniji dutch oveni su oni od gusa, posebno od emajliranog gusa.

Dutch oven je poseban jer može satima održavati stabilnu temperaturu i vlažnost na cijeloj površini namirnica, što omogućava postupno kuhanje i bolje rezultate, bila riječ o sporo pečenoj govedini, povrću ili tijestu. Emajlirani dutch oveni otporniji su na kiseline i lakši za održavanje, ali najvažnije su da dubina i veličina odgovaraju jelima koja najradije kuhate, dovoljna debljina i kvaliteta gusa i konačno poklopac koji na posudu sjeda čvrsto i točno.

Tehničke karakteristike

Lava šifra: LV O TC 29 EDT K2 BL
Bijeli emajl u unutrašnjosti
Lava ovalni lonac od lijevanog željeza (gusa)
Kapacitet 4,67 litara, što daje dovoljno hrane za 6 porcija[:o hrane za 6 porcija
Unutarnje dimenzije 23x29 cm
Vanjske dimenzije 23x36 x12 cm
Debljina dna 6 mm, debljina stijenke 4 mm
Lonac je obložen s 3 sloja emajla, 2 put zapečen
Masa 6,7 kg
Pogodno za sve vrste štednjaka i pećnica
Nije pogodno za mikrovalnu
Pogodno za hladnjak
Pogodno za perilicu posuđa (iako preporučamo ručno pranje)
Jelo koje ste započeli na štednjaku možete završiti u pećnici u istoj ovoj posudi ili tavi, bez potrebe za premještanjem u drugu posudu

Katalog-MCP-2023-LAVA

CIJENE, FOTOGRAFIJE I OPISI

Sve podatke vezane za proizvode prezentirali smo u dobroj namjeri. Cijena na web trgovini može se razlikovati od cijene u maloprodajnim trgovinama. Za eventualne pogreške nastale u nazivu, opisu ili cijeni proizvoda, unaprijed se ispričavamo. Molimo da za točne smjernice o namjeni, korištenju i održavanju proizvoda pročitate upute proizvođača. Fotografije artikala ilustrativne su prirode te ne moraju u potpunosti odgovarati artiklima. Za sve eventualne nejasnoće molimo kontaktirajte nas. Najčešća pitanja i odgovore pogledajte ovdje.


Slični proizvodi u ponudi