Zapečene punjene paprike u Dutch ovenu by Duda Bojić
Jeste li već krenuli s punjenim paprikama? Ja sam danas i predlažem vam da ih ispečete u dutch ovenu, ako ga imate umjesto da ih kuhate. A ako ga nemate krajnje je vrijeme da ga nabavite jer dutch oven je najsvestraniji i najtrajniji komad posuđa koji možete imati u kuhinji ili dati nekome u nasljedstvo budući da je izrađen od lijevanog željeza u jednom komadu i kao takav traje generacijama. U njemu možete pripremati sve, od velikih komada mesa, kruha, pizze, sporo kuhanih jela, složenaca, marmelada itd.
Budite maštoviti pa umjesto riže pokušajte ubaciti heljdu, proso, kvinou ili neku drugu žitaricu. Vjerujte da ekipa neće ni primijetiti, a počastit ćete svoje okusne pupoljke nekim novim okusima i teksturama.
U nadjev obično stavim svo ribano povrće koje mi je pod rukom. Omjere, grame i dekagrame nemam, sve je odokativna metoda. Mljeveno meso, juneće, pureće ili miješano, jaje, neka žitarica (ako imate predkuhanu još bolje, bar nadjev neće bit suh). Sjeckani peršin i začini (sol, papar, čili ili po vašem guštu). Obavezno čaša mlake vode da budu mekše.
Nadjev dobro promiješajte i napunite oprane i očišćene paprike, prelijte paradajz umakom, juhom, temeljcem ili vodom da plivaju, ubacite list lovora, peršina, češnjaka, korice špeka, malo svježeg paradajza, poklopite i stavite u pećnicu na oko sat i pol na 200 stupnjeva dok vi radite nešto drugo, odmarate ili napravite đir biciklom.
Vaša Duda
Punjene paprike u koje uz meso i rižu možete staviti što je više moguće raznog naribanog povrća
Budite maštoviti pa umjesto riže pokušajte ubaciti heljdu, proso, kvinou ili neku drugu žitaricu. Vjerujte da ekipa neće ni primijetiti, a počastit ćete svoje okusne pupoljke nekim novim okusima i teksturama.
U nadjev obično stavim svo ribano povrće koje mi je pod rukom. Omjere, grame i dekagrame nemam, sve je odokativna metoda. Mljeveno meso, juneće, pureće ili miješano, jaje, neka žitarica (ako imate predkuhanu još bolje, bar nadjev neće bit suh). Sjeckani peršin i začini (sol, papar, čili ili po vašem guštu). Obavezno čaša mlake vode da budu mekše.
Nadjev dobro promiješajte i napunite oprane i očišćene paprike, prelijte paradajz umakom, juhom, temeljcem ili vodom da plivaju, ubacite list lovora, peršina, češnjaka, korice špeka, malo svježeg paradajza, poklopite i stavite u pećnicu na oko sat i pol na 200 stupnjeva dok vi radite nešto drugo, odmarate ili napravite đir biciklom.
Vaša Duda