Proteinska pasta s 4 vrste sira na Berlinger Haus tavi by Marica
Proteinska pasta s 4 vrste sira s dodatkom povrća uvijek je dobra ideja za ručak ili večeru. Lagan, brz obrok idealan je za samce ili cijelu obitelj.

1 žlica maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
100g cherry rajčica
80g tjestenine od pira
50g špinata
1,5dl vode
100g niskomasnog kremastog sira
20g garana padano sira
15g ribane mozzarele
30g mozzarele light
sol, papar, chili, svježi bosiljak
Na tavi lagano zagrijati ulje, pa dodati češnjak, začine sve (osim bosiljka), krakto prepžiti, zatim dodati cherry rajčice. Prepržiti neke 2-3 minute, pa dodati špinat, kad dovoljno uvene dodati izblendanu smjesu od: 1.5dl vode, niskomasnog sira i parmezana. Kad prelijete pustiti da krčka 5 minuta, onda dodati ribanu mozzarelu i light mozzarelu i kuhanu pastu od pira. Sve dobro povezati, poklopiti i krčkati 2 minute, pa ugasiti.
Poslužiti sa svježim bosiljkom, po želji dodati grana padano sira.
Wok tava koju sam koristila izrađena je od nehrđajućeg čelika, ne lijepi se ništa, a može se miješati metalnom žlicom jer neće se niti malo oštetiti (to mi treba, a ne da mijenjam tave svakih par mjeseci)!

Receptura
1 žlica maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
100g cherry rajčica
80g tjestenine od pira
50g špinata
1,5dl vode
100g niskomasnog kremastog sira
20g garana padano sira
15g ribane mozzarele
30g mozzarele light
sol, papar, chili, svježi bosiljak
Na tavi lagano zagrijati ulje, pa dodati češnjak, začine sve (osim bosiljka), krakto prepžiti, zatim dodati cherry rajčice. Prepržiti neke 2-3 minute, pa dodati špinat, kad dovoljno uvene dodati izblendanu smjesu od: 1.5dl vode, niskomasnog sira i parmezana. Kad prelijete pustiti da krčka 5 minuta, onda dodati ribanu mozzarelu i light mozzarelu i kuhanu pastu od pira. Sve dobro povezati, poklopiti i krčkati 2 minute, pa ugasiti.
Poslužiti sa svježim bosiljkom, po želji dodati grana padano sira.
Wok tava koju sam koristila izrađena je od nehrđajućeg čelika, ne lijepi se ništa, a može se miješati metalnom žlicom jer neće se niti malo oštetiti (to mi treba, a ne da mijenjam tave svakih par mjeseci)!