Pikanta piletina u Lava gus tavi by Slavonka
Ovo je jelo koje se jede direktno iz tave, tako je najslađe, mislim, jednostavno morate probati. Još kad je ta tava prekrasna crvena gusana Lava, e onda je to iskustvo još ukusnije!
Lavu koristim već godinama i to mi je najdraže posuđe koje imam jer je izdržljivo, multifunkcionalno i apsolutno sam uvjerena da je sva hrana ukusnija, ako je pripremljena u gusanom posuđu. Može na štednjak, u pećnicu, u kamado.
A što se tiče ove piletine, uh, ovo mi je najdraži ručak “sa štednjaka”.
Prvo dodajte 100 ml dobrog maslinovog ulja pa na to ubacite cijeli češnjak, razdvojen, ali neoguljen! Dodajte i tri-četiri stapke ružmarina, a kad se sve zajedno zagrijalo, dodajte dva pileća zabatka s kostima koje ste narezali na komadiće! Pržite sa svake strane tri minute pa onda dodajte 100 g narezanih cherry rajčica i dvije ljute papričice.
Podlijte sve dobrim bijelim vinom, oko 200ml, pustite da prokuha, poklopite, smanjite vatru i kuhajte sve zajedno 20 minuta. Nakon 20 minuta otvorite i pustite da se na malo jačoj vatri reducira još 10 minuta i to je to.
Lavu koristim već godinama i to mi je najdraže posuđe koje imam jer je izdržljivo, multifunkcionalno i apsolutno sam uvjerena da je sva hrana ukusnija, ako je pripremljena u gusanom posuđu. Može na štednjak, u pećnicu, u kamado.
A što se tiče ove piletine, uh, ovo mi je najdraži ručak “sa štednjaka”.
Prvo dodajte 100 ml dobrog maslinovog ulja pa na to ubacite cijeli češnjak, razdvojen, ali neoguljen! Dodajte i tri-četiri stapke ružmarina, a kad se sve zajedno zagrijalo, dodajte dva pileća zabatka s kostima koje ste narezali na komadiće! Pržite sa svake strane tri minute pa onda dodajte 100 g narezanih cherry rajčica i dvije ljute papričice.
Podlijte sve dobrim bijelim vinom, oko 200ml, pustite da prokuha, poklopite, smanjite vatru i kuhajte sve zajedno 20 minuta. Nakon 20 minuta otvorite i pustite da se na malo jačoj vatri reducira još 10 minuta i to je to.