Pacchere s raguom in forno u Brandani dutch ovenu by David Skoko
U ovom video receptu David Skoko priprema primamljivu tjesteninu pacchere s raguom "in forno", tjesteninu punjenu raguom i zapečenu u niskom dutch ovenu.
Dutch oveni neizostavan su komad kojega svaka kuhinja treba imati jer omogućuje pripremu raznovrsnih jela, od sporo kuhanih komada mesa pa do domaćeg kruha i peciva.
Ragù
Bešamel/besciamella
Iz dutch ovena izvadimo ¾ ragua, posložimo pacchere uspravno te prelijemo odvojenim raguom. Dodamo i bešamel te po površini naribamo dosta Parmigiana. Poklopimo i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180° nekih 45 minuta. Nakon 30 minuta otklopimo i još do kraja zapečemo otklopljeno. Dobar tek!
Dutch oveni neizostavan su komad kojega svaka kuhinja treba imati jer omogućuje pripremu raznovrsnih jela, od sporo kuhanih komada mesa pa do domaćeg kruha i peciva.
Receptura - Paccheri s raguom „in forno“
Ragù
- Paccheri (suha tjestenina) – 750 g
- Luk žuti – 600g
- Mljeveno meso (miješano: junetina i svinjetina po ukusu) – 1250 g
- Maslinovo ulje – 0,5 dcl
- Mrkva – 2 veće mrkve
- Sol/Papar
- Lovor – par listova
- Rajčica u komadićima/šalša – 400g
- Bijelo vino – 1 dcl
Bešamel/besciamella
- Maslac – 125g
- Brašno glatko – 50g
- Mlijeko – 1,5 l
- Sol/Papar/Muškatni oraščić
- Parmigiano Reggiano (ili neki drugi sir za ribanje) – 150g +100g
Iz dutch ovena izvadimo ¾ ragua, posložimo pacchere uspravno te prelijemo odvojenim raguom. Dodamo i bešamel te po površini naribamo dosta Parmigiana. Poklopimo i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180° nekih 45 minuta. Nakon 30 minuta otklopimo i još do kraja zapečemo otklopljeno. Dobar tek!