Osso buco u Lava Dutch ovenu by David Skoko
Ossobuco ili Osso buco specijalitet je lombardske kuhinje čiji glavni sastojci su teleća koljenica, povrće, bijelo vino i goveđi temeljac.

David Skoko ga je pripremio u Lava Dutch ovenu za kojeg kaže: "Nizozemci su zaslužni za njegovu slavu, zato ga zovemo Dutch oven, genijalni lonac od gusa koji može sve, kuhati sporo i peći brzo, dinstati i pržiti, ispeći meso i kuhati variva, složence, juhe ili skuhati pašta šutu, savršen bolonjez na primjer, ali i pohraniti luk i krumpir kad je prevruće u špajzi. Za težake je bio spas, jedna posuda u kojoj možete svašta raditi pa i ispeći kruh, gotovo cijela kuhinja u jednom loncu. Toliko je bio cijenjen da su ga, kažu knjige, ljudi u oporukama ostavljali potomcima, ponekad čak i gravirali imena nasljednika kojima ga poklanjaju."
Pogledajte recepturu i odvažite se spremiti svoj Osso buco!

David Skoko ga je pripremio u Lava Dutch ovenu za kojeg kaže: "Nizozemci su zaslužni za njegovu slavu, zato ga zovemo Dutch oven, genijalni lonac od gusa koji može sve, kuhati sporo i peći brzo, dinstati i pržiti, ispeći meso i kuhati variva, složence, juhe ili skuhati pašta šutu, savršen bolonjez na primjer, ali i pohraniti luk i krumpir kad je prevruće u špajzi. Za težake je bio spas, jedna posuda u kojoj možete svašta raditi pa i ispeći kruh, gotovo cijela kuhinja u jednom loncu. Toliko je bio cijenjen da su ga, kažu knjige, ljudi u oporukama ostavljali potomcima, ponekad čak i gravirali imena nasljednika kojima ga poklanjaju."
Pogledajte recepturu i odvažite se spremiti svoj Osso buco!