L’Entrecote steak frites u de Buyer tavi by Antonio Brajković
Kao i svaki profi kuhar, tako i naš mladi chef Antonio obožava koristiti de Buyer posuđe. Zato jer je to među najboljim posuđem na svijetu. Donosimo novi otkačeni recept nastao po uzoru na jelo koje se originalno poslužuje u pariškom restoranu Le Relais De L’Entrecôte.
400g ramsteka
500g krumpira
200g maslaca
60g ljutike
20g oraha
10g inčuna
5g kapara
50g peršina
10g bosiljka
2 žumanjka
mala žlica senfa
malo soka limuna
sol, papar
L’Entrecote sauce
Na maslacu popržite ljutiku, zatim dodate inčune, kapare, orahe, peršina, bosiljka i sve dobro izmiksate.
Potom to dodajete u žumanjke i senf kao da radite majonezu.
Polovicu umaka zagrijete na laganoj vatri da se “razbije” potom ga vračate u ostatak umaka i promiješajte.
Ramstek ispečete na de Buyer Mineral B tavi i završite ga s biljem i maslacem.
Receptura
400g ramsteka
500g krumpira
200g maslaca
60g ljutike
20g oraha
10g inčuna
5g kapara
50g peršina
10g bosiljka
2 žumanjka
mala žlica senfa
malo soka limuna
sol, papar
L’Entrecote sauce
Na maslacu popržite ljutiku, zatim dodate inčune, kapare, orahe, peršina, bosiljka i sve dobro izmiksate.
Potom to dodajete u žumanjke i senf kao da radite majonezu.
Polovicu umaka zagrijete na laganoj vatri da se “razbije” potom ga vračate u ostatak umaka i promiješajte.
Ramstek ispečete na de Buyer Mineral B tavi i završite ga s biljem i maslacem.