Kremasta juha od piletine by Tina Gazin

Danas ide recept za finu, brzu i kremastu juhu od piletine, s puno povrća i tjesteninom od slanutka. Obično se ovakve juhe rade s vrhnjem za kuhanje i zaprškom od brašna, no ja sam napravila svoju zdraviju verziju.
 


Sve skupa je bilo ukusnije, jer sam je pripremila u ovoj Lava Duch ovenu od lijevanog željeza koja pojačava sve okuse hrane. Inače je koristim za pečenje velikih komada mesa, ili sporo pirjanih jela, bilo od ribe ili mesa. Odlična.


Receptura


U Lava Duch oven sam stavila cca 2 litre pilećeg temeljca i još litru vode. I u nju sam stavila 5 pilećih zabataka.
Posolila i ostavila da se kuha cca pola sata.

U međuvremenu sam dinstala povrće, dva luka, 2 velike mrkve, jednu crvenu papriku, korjen celera, 3 režnja češnjaka i svježi đumbir.

Nakon što se meso skuha, izvaditi iz juhe, malo prohladiti i očisti samo meso, te vratiti u juhu te u nju dodati povrće.

Kuhati nekih 5 minuta i kad uzavrije dodati tjesteninu od slanutka (250 g).
Dodati jednu konzervu kokosovog vrhnja, i jednu konzervu kukuruza te dvije žlice gustina razmućenog u vodi.
Posoliti i popapriti, nastaviti kuhati dok tjestenina ne bude gotova.

Žlicom možete maknuti višak masnoće s površine.

Na kraju dodati sok od limuna, cca jednu žlicu.
Svježi peršin i mladi luk.

Ova neobična kombinacija, svidjela se ček i mojoj mami, koja je ljubiteljica isključivo tradicionalne kuhinje.
Konkurentnost i kohezija Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
Vrh