Kai vrhunski i premium japanski noževi i pomagala

Japanski kuhinjski noževi kombinacija su tradicionalnih ručnih alata i moderne tehnologije s ciljem postizanja maksimalne snage i oštrine samurajskih mačeva.



Za kvalitetno kuhanje potrebne su tri stvari: svježi sastojci, jednostavne tehnike i dobar alat. Nož je najvažniji alat u svakoj kuhinji jer se koristi u pripremi gotovo svakog jela.
 

Koji i kakav nož odabrati?


Svaki profesionalni kuhar mora imati svoj vlastiti nož na što sugerira japanska izreka: „U nožu se nalaze duša i srce kuhara.” 

Kako bi vam olakšali odluku koji vam je nož potreban, napravili smo vodič kako odabrati kuhinjski nož.

Originalni japanski kuhinjski nož ima jednostranu oštricu, što sugerira na izradu noževa posebno za desnoruke i ljevoruke kuhare. Kako bi sačuvali vrhunsku oštricu, Japanci primjenjuju posebnu tehniku oštrenja. Saznajte sve o vrsti oštrica japanskih kuhinjskih noževa.


 

Katalog