Bao buns u Korkmaz posuđu by David Skoko

Bao buns, odnosno bao lepinje, poznate i kao peciva kuhana na pari ili pareno dizano tijesto, ukusna su, topla, pahuljasta poslastica od nadjeva umotana u slatko, bijelo tijesto. Napravljen od mješavine brašna, kvasca, šećera, praška za pecivo, mlijeka i ulja, bao je mrvicu slađi od svog bliskog rođaka, knedle. Donosimo recept Davida Skoke.


Receptura za Bao buns


Sastojci
  • 500 g glatkog pšeničnog brašna
  • žličica šećera
  • 1 pakiranje suhog kvasca
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 1 žlica rižina octa
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml vode



KORAK 1.
Brašno prosijte i dodajte mu prašak za pecivo.

KORAK 2.
Suhi kvasac pomiješajte s jednom žlicom šećera i malo tople vode pa ostavite da reagira 15 minuta. U brašno i prašak za pecivo dodajte aktivirani kvasac.

KORAK 3.
Zatim ubacite mlijeko.

KORAK 4.
Dodajte i suncokretovo ulje.

KORAK 5.
Naposljetku i vodu u koju ste dodali rižin ocat.

KORAK 6.
Tijesto mijesite minimalno 15 minuta.

KORAK 7.
Ostavite u nauljenoj posudi da se diže minimalno dva sata.

KORAK 8.
Nakon što se tijesto diglo, iz njega izbijte višak zraka i premijesite ga.

KORAK 9.
Razvaljajte ga valjkom na debljinu od 1 cm.

KORAK 10.
Kalupom izrežite kružne oblike.

KORAK 11.
Krugove preklopite preko pobrašnjenog kineskog štapića.

KORAK 12.
Ostavite bao u parilici da se diže na toplom još sat vremena.

KORAK 13.
Stavite pariti na srednju vatru oko 15 minuta

Punjenje možete napraviti po želji. Mi smo sotirali 500g ramsteaka s 2 žlice Five spices mješavine za Cina, 2 žlice sojasosa, 1 žlica meda. Na sjeckalici smo obradili 1 rog papriku i malo mladog luka te dodali klice češnjaka.
Konkurentnost i kohezija Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
Vrh