1. Početna
  2. Recepti
  3. Piletina s povrćem u tajinu by Slavica de Jong

Piletina s povrćem u tajinu by Slavica de Jong

Ova keramička tajine/tagine posuda me oduševila svojom jednostavnošću, a jelo je ispalo baš wow. Specifičan oblik poklopca omogućava da se sva para i mirisi vraćaju natrag u jelo, pa je rezultat savršeno sočno meso i povrće.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slavica de Jong (@slavica.de.jong)

Receptura za marokanski tajin s piletinom


Marinada za meso:
1/2 žl soli
1/2 žl crnog papra
1 žl mljevene kurkume
1 žl mljevenog đumbira
1 žl slatke crvene paprike
1 žl mljevenog kima
3-4 žlice maslinovog ulja
1 šalica vode s malo šafrana
3-4 nasjeckana češnja češnjaka
Stručak svježeg peršina (sačuvati malo za posipanje)
(sačuvati dio marinade za politi po povrću)1-1,5 kg piletine (ja sam koristila 2 batka sa zabatkom i jedna prsa, sve narezano na veće komade)
1 veći ili 2 manja luka
2 mrkve
1 tikvica
2 krumpira

U originalni marokanski recept tu ide i još nekoliko sastojaka, npr. ukiseljeni limun, ljuta paprika, masline, te sušeno voće kao što su šljive ili marelice, ali to sam ja ovaj put izostavila. Povrće može biti ono koje je u sezoni ili koje god volite.
 
@slavicadejong Ova keramička tajine/tagine posuda me oduševila svojom jednostavnošću, a jelo je ispalo baš wow 🥰🙌. Specifičan oblik poklopca omogućava da se sva para i mirisi vraćaju natrag u jelo, pa je rezultat savršeno sočno meso i povrće. 🥩🥕🌶️🍠 Čitav ožujak u @LONCI&POKLOPCI by Bajde vas čekaju popusti i do 40% na keramiku, a povodom Dana žena, svaka žena koja na dan 8. ožujka posjeti Lonci i poklopci trgovinu, ima dodatnih 15% popusta na čitav asortiman. A za one koje neće biti u mogućnosti, možete koristiti kod JASAMZENA za kupnju preko web shopa! 🤗 #lonciipoklopci #momof4 #tajine #tagine #chickentajine #recipe ♬ original sound - Slavica de Jong