1. Početna
  2. Popusti, akcije i promocije
  3. Mjesec Azije - do 50% popusta na wokove i pomagala!

Mjesec Azije - do 50% popusta na wokove i pomagala!

Upustite se u svijet okusa koje donose kineska, japanska, korejska te indijska hrana. Za tu smo vam prigodu pripremili katalog najpopularnijih wokova, azijskih noževa, rezalica, posuda za kuhanje na pari ali i štapića za jelo, mlinaca i ribeža za začine. Tu su i kalupi za izradu sushija, najpopularnijeg azijskog jela!


Azija kao inspiracija


Azijska kuhinja puna je vrlo zdravih jela jer sadrži puno povrća i ribe, a osim toga takva je hrana nevjerojatno lagana. Ono što azijsku hranu čini posebnom začini su i oslanjanje na pet ključnih okusa - slatko, kiselo, slano, gorko i ljuto. 

⇒ Pročitajte blog MJESEC AZIJE Kako kod kuće postići autentični okus azijskih jela

Postoji cijeli niz jela i namirnica koja su popularna diljem Azije. Najpoznatije jelo je je sushi, tradicionalno japansko jelo pripremljeno od kuhane riže začinjene octom, koja se često servira sa sirovom ili dimljenom ribom. Tu su i spring rolice, karakteristične za većinu azijskih zemalja, a radi se o prženom zamotanom tijestu punjenom različitim mesom i povrćem. Tikka Masala, jelo od komadića pečene marinirane piletine u začinjenom umaku od curryja. Pad See Ew jelo s rižinim rezancima u kombinaciji s tofuom, piletinom ili škampa te jajima i brokulom. Za kraj, hrskava piletina sa sezamom, slatka, slana, hrskava i ljuta u isto vrijeme.


 

Wok


Poznato je da se azijska jela najčešće spremaju u woku. U njemu možete kuhati, pržiti, duboko pržiti, pirjati, pržiti pa pirjati, kuhati na pari, prepržiti orašaste plodove, skuhati juhu, pa i skuhati tursku kavu. Povrće i meso se prži kratko i na jakoj vatri. Na taj način povrće bude gotovo polusirovo, dok meso koje se koristi u jelima mora biti čisto mišićno meso, izrezano na tanke trakice.Prednost woka je ta što se bilo koja namirnica u njemu može spremiti s vrlo malo ulja ili bez imalo ulja. Tajna je u obliku, toplina se stvara na dnu odakle se širi zaobljenim stijenkama posude te tako zagrijava jednakom mjerom hranu. Također, kuhar ne mora loviti hranu po loncu zahvaljujući obliku koji sav sadržaj woka vraća na skupno mjesto jednostavnim protresanjem.


Katalog