Mirisna puretina u Emile Henry tajinu by Slavonka
Čim sam vidjela Emile Henry tajine, odmah mi je na pamet palo nekakvo toplo jelo s kokosovim mlijekom! Kad to uparimo s mirisnim naanom dobijemo divan ručak za dušu i tijelo!
Za pureći tajine
- 3 šalote
- 2 mrkve
- Žlica ribanog đumbira
- 350g purećih prsa narezanih na kockice
- Žlica garam masala začina
- Žličica soli
- Žlica maslinovog ulja
- 1 konzerva kokosovog mlijeka
Mesu dodajte ribani đumbir, sol i garam masala začin. Promiješajte i ostavite sa strane.
Šalotu nasjeckajte pa ju popržite na ulju.
Dodajte mrkvu i meso i pržite dok svo meso ne pobijeli.
Dodajte kokosovo mlijeko, promiješajte i poklopite tajine te kuhajte na umjerenoj vatri još 10 minuta.
Kušajte pa dodajte još garam masale ili soli po ukusu i poslužite toplo!