Zapečeni grah u Emile Henry tajinu by Marica
Nakon dugo vremena odlučila sam podijeliti s vama TOP recept za grah bez ikakve zaprške pripremljen na najjednostavniji način. Ovo je jedini recept koji će vam ikad trebati.

Potrebni sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
250g crvenog luka
250g crvene paprike
200g korjena celera
300g mrkve
300g graha (koristila trešnjevac) i namočila ga 24h prije kuhanja
1l i 200ml vode prokuhane
Začini: sol, papar, suhi peršin, lovorov list, 3 čajne žlice slatke crvene mljevene paprike, 2 čajne žlice bio vegete, češnjak u granulama
Na maslinovom ulju prodinstati povrće desetak minuta, zatim dodati začine, grah i preliti vodom. Posudu poklopiti sa poklopcem i staviti u pećnicu da se kuha/peče 2 sata. Prvo 45 minuta na 200 stupnjeva, zatim smanjiti na 180 stupnjeva i peći/kuhati još satak. Pred kraj 10 min možete skinuti poklopac da se zapeče i uhvati korica.
Na svakih 45 minuta provjeriti i promiješati.
Kad je gotovo možete ga poslužiti sa sezonskom salatom i logično topfit kruščićima.
Koristila sam Delight tagine izrađen je od inovativne keramike. Pruža višestruke mogućnosti kuhanja na različitim izvorima topline, uključujući indukciju i pećnicu. Njegova reaktivnost za prženje omogućuje ravnomjerno raspršivanje topline, ističući okuse sastojaka.
U videu ćete vidjeti i set predivnog posuđa Rose&Tulipani koji je izrađen od gres keramike što znači otporna na sve uvjete i već je prošao test pranja u perilici posuđa.

Receptura za top zapečeni grah u tajinu
Potrebni sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
250g crvenog luka
250g crvene paprike
200g korjena celera
300g mrkve
300g graha (koristila trešnjevac) i namočila ga 24h prije kuhanja
1l i 200ml vode prokuhane
Začini: sol, papar, suhi peršin, lovorov list, 3 čajne žlice slatke crvene mljevene paprike, 2 čajne žlice bio vegete, češnjak u granulama
Na maslinovom ulju prodinstati povrće desetak minuta, zatim dodati začine, grah i preliti vodom. Posudu poklopiti sa poklopcem i staviti u pećnicu da se kuha/peče 2 sata. Prvo 45 minuta na 200 stupnjeva, zatim smanjiti na 180 stupnjeva i peći/kuhati još satak. Pred kraj 10 min možete skinuti poklopac da se zapeče i uhvati korica.
Na svakih 45 minuta provjeriti i promiješati.
Kad je gotovo možete ga poslužiti sa sezonskom salatom i logično topfit kruščićima.
Koristila sam Delight tagine izrađen je od inovativne keramike. Pruža višestruke mogućnosti kuhanja na različitim izvorima topline, uključujući indukciju i pećnicu. Njegova reaktivnost za prženje omogućuje ravnomjerno raspršivanje topline, ističući okuse sastojaka.
U videu ćete vidjeti i set predivnog posuđa Rose&Tulipani koji je izrađen od gres keramike što znači otporna na sve uvjete i već je prošao test pranja u perilici posuđa.