Tortilla de patatas by David Skoko

Tortilla de patatas ili španjolski omlet naziv je za tradicionalno katalonsko jelo od samo tri glavna sastojka - jaja, krumpri i luk! Pogledajte kako David Skoko priprema ovo jelo u Lava gusanoj dubokoj tavi, a recepturu donosimo vam u nastavku teksta.


Receptura


Sastojci
1 glavica luka
Pola kile krumpira
6 jaja
Ulje
Sol, papar po ukusu

Postupak
U dubokoj tavi na zagrijanom ulju zažutiti luk.
Krumpire narezati na tanke ploške i staviti ih u tavu s lukom u koju smo prethodno dolili još ulja.
Jaja razmutiti u većoj zdjeli. Polupečene krumpire izvaditi i prebaciti u zdjelu s jajima. Dodati začine i sve dobro promiješati.
Miks jaja i krumpira vratiti u tavu s uljem. Poklopiti tavu.
Kada se "palačinki" počnu odvajati rubovi, znači da je pečena odozgo.
Ako koristite gusanu tavu kao David u videu, prevrnite palačinku na drugu stranu.
I tortilla de patatas je spremna!
Konkurentnost i kohezija Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
Vrh