SAVJETI! Kako pripremiti posuđe od gusa i željeza za prvu upotrebu?
Kada kupite posuđe od lijevanog željeza (gusa) ili kovanog željeza, morate ga pripremiti za prvu upotrebu.

Postupak bi trebalo ponavljati barem jednom godišnje kako biste svoje posuđe pravilno održavali. Postupak je jednostavan a sastoji se od nanošenja tankog sloja masnoće na unutarnju i vanjsku stranu posuđa (tava, lonci, posude za umake, wok i slično) te zagrijavanjem. Ovim postupkom unosite masnoću u pore materijala gdje se stvara tanki zaštitni sloj koji štiti posuđe od hrđe i stvara površinu na kojoj se namirnice ne lijepe (non stick sloj).
Kako biste ovaj postupak izveli što lakše, pripremili smo kratke upute za sezoniranje posuđa od željeza.
Dodatni savjeti za uporabu i održavanje posuđa od željeza

Postupak bi trebalo ponavljati barem jednom godišnje kako biste svoje posuđe pravilno održavali. Postupak je jednostavan a sastoji se od nanošenja tankog sloja masnoće na unutarnju i vanjsku stranu posuđa (tava, lonci, posude za umake, wok i slično) te zagrijavanjem. Ovim postupkom unosite masnoću u pore materijala gdje se stvara tanki zaštitni sloj koji štiti posuđe od hrđe i stvara površinu na kojoj se namirnice ne lijepe (non stick sloj).
Kako biste ovaj postupak izveli što lakše, pripremili smo kratke upute za sezoniranje posuđa od željeza.
Upute za sezoniranje posuđa od željeza ili lijevanog željeza (gusa) | ![]() |
Dodatni savjeti za uporabu i održavanje posuđa od željeza
Uputstva za uporabu LAVA posuđa | ![]() |
Uputstva za uporabu posuđa od lijevanog željeza/gusa - devet zlatnih pravila za posuđe od gusa | ![]() |