SAVJETI! Kako na prirodan način održavati inox posuđe
Jednostavno kuhanje s malo vode i malo ulja omogućit će vam da svojim najmilijima pripravite zdrave obroke. Najčešće posuđe u kojima spremamo hranu izrađeno je od nehrđajućeg čelika, popularno zvanog inox, koji svojim značajkama minimalizira gubitak vitamina, minerala i okusa te osigurava kvalitetu obrađenih namirnica.

Koje inox posuđe odabrati?
U posljednje vrijeme sve češće slušamo o posuđu i njegovom utjecaju na zdravlje. Vjerujemo kako i vi razmišljate li i vi stalno što jedete, kako pripremate obroke i kako svojoj obitelji pružiti zdravo i fino. Osim namirnica koje su manje ili više zdrave, važno je obratiti pažnju na posuđe. Nije potrebno mnogo mozganja da bi zaključili kako jeftinije ne znači baš najzdravije. Posuđe izrađeno od nekvalitetnih materijala neće trajati vječno, izgrepsti će se, zahrđati.

Kako se brinuti da vaše inox posuđe zaista traje vječno?
Zapekla vam se hrana u loncu? Nema problema, mi znamo trik! Umjesto da namačete posudu vodom po nekoliko sati, evo vam jednostavnog rješenja - dodajte u posudu vode i sode bikarbone, nježno oribajte, isperite i to je to.
Na posuđe se ulovio kamenac?
Kako bi vaše posuđe ostalo sjajno, perite ga alkoholnim octom. Naspite ocat u omjeru 1:3 u toplu vodu, lagano oribajte posuđe, isperite i obrišite krpom.

Ostavili ste tavu na peći i ona je posmeđila?
Ovdje se opet stvar rješava uz pomoć sode bikarbone. Ponovite postupak kao i kod zagorene hrane i mrlja će nestati.

Koje inox posuđe odabrati?
U posljednje vrijeme sve češće slušamo o posuđu i njegovom utjecaju na zdravlje. Vjerujemo kako i vi razmišljate li i vi stalno što jedete, kako pripremate obroke i kako svojoj obitelji pružiti zdravo i fino. Osim namirnica koje su manje ili više zdrave, važno je obratiti pažnju na posuđe. Nije potrebno mnogo mozganja da bi zaključili kako jeftinije ne znači baš najzdravije. Posuđe izrađeno od nekvalitetnih materijala neće trajati vječno, izgrepsti će se, zahrđati.

Kako se brinuti da vaše inox posuđe zaista traje vječno?
Zapekla vam se hrana u loncu? Nema problema, mi znamo trik! Umjesto da namačete posudu vodom po nekoliko sati, evo vam jednostavnog rješenja - dodajte u posudu vode i sode bikarbone, nježno oribajte, isperite i to je to.
Na posuđe se ulovio kamenac?
Kako bi vaše posuđe ostalo sjajno, perite ga alkoholnim octom. Naspite ocat u omjeru 1:3 u toplu vodu, lagano oribajte posuđe, isperite i obrišite krpom.

Ostavili ste tavu na peći i ona je posmeđila?
Ovdje se opet stvar rješava uz pomoć sode bikarbone. Ponovite postupak kao i kod zagorene hrane i mrlja će nestati.