Pečeno pile u Korkmaz Airfryer Oven Maxima fritezi/pećnici na vrući zrak by Almo Čatlak
Jeste li znali da u Korkmaz Airfryer fritezi/pećnici na vrući zrak možete spremiti ovako fine delicije? Chef Almo Čatlak pokazat će vam koliko jednostavno i brzo možete spremiti fini obrok od grillane piletine i povrća.
Best Buy Korkmaz Airfryer friteze/pećnice na vrući zrak možete kupiti u svim LONCI&POKLOPCI by Bajde trgovinama i na web shopu. Za vrhunski doživljaj pripreme hrane odaberite Korkmaz Airfryer fritezu.

Doživite potpuno zadovoljstvo savršeno pečene piletine iz Korkmaz Airfryer friteze. Ova friteza osigurava optimalnu raspodjelu topline koja ujedno daje i lijepu boju, a piletinu iznutra drži nježnom i sočnom.
Sastojci za 4 osobe:
1 cijelo marinirano pile (oko 1,5 kg)
500 g mješavine zaleđenog povrća
30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
U Korkmaz Airfryer fritezi priprema je brza, a pile će biti savršeno pečeno!

Priprema:
1. Piletinu 30 minuta prije pečenja izvadite iz hladnjaka kako bi došla na sobnu temperaturu. To omogućuje ravnomjerno kuhanje i sprječava da meso postane žilavo tijekom kuhanja.
2. Kako bi piletina bila još sočnija i ukusnija, marinirajte je u ukusnoj marinadi nekoliko sati prije kuhanja. Koristite mješavinu maslinovog ulja, limunovog soka, češnjaka, luka ili Vama omiljenih začina.
3. Učinite kožu hrskavom: piletinu možete dodatno utrljati s malo maslinovog ulja ili maslaca za smeđu boju.
4. Cijelo pile nabodemo na ražanj friteze, stavimo peči u prethodno zagrijanu Korkmaz Airfryer fritezu, na 200 stupnjeva, na za to predviđeno ležište.
Naše očišćeno pile teži oko 1,5 kg, te ga pečemo po prilici 30-ak minuta za svakih 700g težine (ukupno vrijeme pečenja je oko 50 minuta.
6. Nakon 40-ak minuta pečenja na podlogu koja skuplja sokove od pečenja ispod ražnja s piletom, rasporedimo kupovnu mješavinu povrća i preko njega dodamo par kockica maslaca, te sve zajedno pečemo još 10-ak minuta.
5. Praćenje temperature pred kraj pečenja: kako bi bili sigurni da je namirnica termički dovoljno obrađena, unutarnju temperaturu piletine dobro je provjeriti termometrom za meso. Unutarnja temperatura na najdebljem dijelu mesa, trebala bi doseći 75-80 stupnjeva.
Almo Čatlak, rođen u Rimu i odrastao u Njemačkoj, vraća se 2012. godine u Zagreb kako bi nastavio svoju kulinarsku avanturu. Svoju strast prema kuhanju naslijedio je od bake Marije Melkay, koja ga je naučila cijeniti domaće namirnice i njihovu harmoniju. Nakon izučavanja ugostiteljskog zanata u Njemačkoj, Almo postaje poznato lice kulinarske scene, a sada se pridružuje LONCI&POKLOPCI by Bajde timu kao brand ambasador, noseći sa sobom bogato naslijeđe i strast prema kuhanju!
Airfryer pećnice sve popularnije
Best Buy Korkmaz Airfryer friteze/pećnice na vrući zrak možete kupiti u svim LONCI&POKLOPCI by Bajde trgovinama i na web shopu. Za vrhunski doživljaj pripreme hrane odaberite Korkmaz Airfryer fritezu.

Pečeno pile s miješanim povrćem
Doživite potpuno zadovoljstvo savršeno pečene piletine iz Korkmaz Airfryer friteze. Ova friteza osigurava optimalnu raspodjelu topline koja ujedno daje i lijepu boju, a piletinu iznutra drži nježnom i sočnom.
Sastojci za 4 osobe:
1 cijelo marinirano pile (oko 1,5 kg)
500 g mješavine zaleđenog povrća
30 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
U Korkmaz Airfryer fritezi priprema je brza, a pile će biti savršeno pečeno!

Priprema:
1. Piletinu 30 minuta prije pečenja izvadite iz hladnjaka kako bi došla na sobnu temperaturu. To omogućuje ravnomjerno kuhanje i sprječava da meso postane žilavo tijekom kuhanja.
2. Kako bi piletina bila još sočnija i ukusnija, marinirajte je u ukusnoj marinadi nekoliko sati prije kuhanja. Koristite mješavinu maslinovog ulja, limunovog soka, češnjaka, luka ili Vama omiljenih začina.
3. Učinite kožu hrskavom: piletinu možete dodatno utrljati s malo maslinovog ulja ili maslaca za smeđu boju.
4. Cijelo pile nabodemo na ražanj friteze, stavimo peči u prethodno zagrijanu Korkmaz Airfryer fritezu, na 200 stupnjeva, na za to predviđeno ležište.
Naše očišćeno pile teži oko 1,5 kg, te ga pečemo po prilici 30-ak minuta za svakih 700g težine (ukupno vrijeme pečenja je oko 50 minuta.
6. Nakon 40-ak minuta pečenja na podlogu koja skuplja sokove od pečenja ispod ražnja s piletom, rasporedimo kupovnu mješavinu povrća i preko njega dodamo par kockica maslaca, te sve zajedno pečemo još 10-ak minuta.
5. Praćenje temperature pred kraj pečenja: kako bi bili sigurni da je namirnica termički dovoljno obrađena, unutarnju temperaturu piletine dobro je provjeriti termometrom za meso. Unutarnja temperatura na najdebljem dijelu mesa, trebala bi doseći 75-80 stupnjeva.
Tko je Almo Čatlak?
Almo Čatlak, rođen u Rimu i odrastao u Njemačkoj, vraća se 2012. godine u Zagreb kako bi nastavio svoju kulinarsku avanturu. Svoju strast prema kuhanju naslijedio je od bake Marije Melkay, koja ga je naučila cijeniti domaće namirnice i njihovu harmoniju. Nakon izučavanja ugostiteljskog zanata u Njemačkoj, Almo postaje poznato lice kulinarske scene, a sada se pridružuje LONCI&POKLOPCI by Bajde timu kao brand ambasador, noseći sa sobom bogato naslijeđe i strast prema kuhanju!
