Mesne okruglice u Lava Dutch ovenu by Maja Jalšovec
Maja Jalšovec, poznata je food blogerica koja najčešće donosi recepte obroka vrijednosti do 5€. S Majom imamo suradnju promocije naših proizvoda jer smatramo da si svatko može priuštiti vrhunsku posudu po odličnoj cijeni, ali često postoje dvojbe kod odabira. Kada vidite Majina jela, odabir će biti lagan!
- 600 g mljevenog mesa (70% junetina, 30% svinjetina)
- četvrtina ljubičastog luka sitno nasjeckanog
- 5 žlica prezli namočenih u malo mlijeka
- 100 g parmezana
- malo peršina
- 1 jaje
- sol
- papar
Sjedinite sve sastojke u jednoličnu smjesu i zatim radite kuglice željene veličine.
Uvaljajte ih u brašno i zapecite sa svake strane u loncu do smeđe boje.
Izvadite okruglice i na toj istoj masnoći izdinstajte 2 luka i 2 mrkve. Kada su dobro uvenuli dodajte žličicu koncentrata rajčice, zapecite 2 min i deglazirajte s 1,5 dcl bijelog vina.
Stavite pelate ili pasate, kako vam je draže, malo vode i kuhajte oko 45 min do sat vremena na srednjoj vatri.
Receptura
- 600 g mljevenog mesa (70% junetina, 30% svinjetina)
- četvrtina ljubičastog luka sitno nasjeckanog
- 5 žlica prezli namočenih u malo mlijeka
- 100 g parmezana
- malo peršina
- 1 jaje
- sol
- papar
Sjedinite sve sastojke u jednoličnu smjesu i zatim radite kuglice željene veličine.
Uvaljajte ih u brašno i zapecite sa svake strane u loncu do smeđe boje.
Izvadite okruglice i na toj istoj masnoći izdinstajte 2 luka i 2 mrkve. Kada su dobro uvenuli dodajte žličicu koncentrata rajčice, zapecite 2 min i deglazirajte s 1,5 dcl bijelog vina.
Stavite pelate ili pasate, kako vam je draže, malo vode i kuhajte oko 45 min do sat vremena na srednjoj vatri.