Marinirana pileća prsa s povrtnim prilogom by Mate Janković
Chef Mate Janković danas je pripremio marinirana pileća prsa sa špinatom, ljutikom, kalamata maslinama i rajčicom. Jako brzo, zdravo i jednostavno.

- 2 kom pilećih prsa s kožom
Za marinadu
- sol
- papar
- malo Cayenne paprike
- pola žličice kurkume
- pola žličice češnjaka u prahu
- pola žličice đumbira u prahu
- 0.03 l maslinovog ulja
Za prilog
- 500 g špinata
- 200 g cherry rajčice
- 100 g kalamata maslina
- 100 g ljutike
- 0.03 l maslinovog ulja
- sol
- papar
Priprema
U ulje ubaciti sve suhe sastojke za marinadu. Pileća prsa uvaljati u marinadu i ostaviti u frižideru nekoliko sati. Prije pečenja izvaditi i staviti na sobnu temperaturu. Ispeći s obje strane i dovršiti u pećnici na 180 stupnjeva cca 10 min.
U istu posudu gdje smo pekli piletinu staviti ljutiku, kratko prodinstati, dodati sjeckanu cherry rajčicu i špinat. Poklopimo ga da se opusti; dodamo sol i papar i poslužimo uz pečena pileća prsa.

Receptura za dvije osobe
- 2 kom pilećih prsa s kožom
Za marinadu
- sol
- papar
- malo Cayenne paprike
- pola žličice kurkume
- pola žličice češnjaka u prahu
- pola žličice đumbira u prahu
- 0.03 l maslinovog ulja
Za prilog
- 500 g špinata
- 200 g cherry rajčice
- 100 g kalamata maslina
- 100 g ljutike
- 0.03 l maslinovog ulja
- sol
- papar
Priprema
U ulje ubaciti sve suhe sastojke za marinadu. Pileća prsa uvaljati u marinadu i ostaviti u frižideru nekoliko sati. Prije pečenja izvaditi i staviti na sobnu temperaturu. Ispeći s obje strane i dovršiti u pećnici na 180 stupnjeva cca 10 min.
U istu posudu gdje smo pekli piletinu staviti ljutiku, kratko prodinstati, dodati sjeckanu cherry rajčicu i špinat. Poklopimo ga da se opusti; dodamo sol i papar i poslužimo uz pečena pileća prsa.