Dip od grillanog povrća u kamado roštilju by Slavonka

Ukoliko ste propustili vijest, i ovim vam putem javljam kako je otvorena prva slavonska LONCI&POKLOPCI by Bajde trgovina u Osijeku, Mall Osijek! Osim što trgovina izgleda impresivno, puna je raznog kuhinjskog blaga, a vjerujem da ćete i mene sresti ondje poprilično često!


 

Receptura za dip


Mislim da svi volimo grillati čim dođe ovo lijepo vrijeme, a ja volim dodati i povrća pa nekad povrće poslužim kao prilog, a nekad napravim ovaj dip koji možete konzumirati i kasnije uz tortilla čips, štapiće povrća i sl.

- 2 patlidžana
- 2 rog crvene paprike
- 1 luk - ljubičasti ili crveni
- 1 cijeli češnjak
- maslinovo ulje
- sol i papar



Patlidžan narežite na fete, a papriku prepolovite. Lagano posolite i popaprite. Luk izrežite na pola. Češnjak umotajte u komad folije, dodajte malo maslinovog ulja i soli.

Svo povrće stavite na grill, uključujući i češnjak u foliji. Poklopite grill i pustite tako 2 minute. Patlidžane, papriku i luk grilajte po 5 do 10 minuta sa svake strane dok ne omekša u potpunosti. Svo to vrijeme češnjak je u foliji na grillu, njega ne morate okretati niti dirati.

Kada je povrće omekšalo, prebacite ga u posudu za blendanje. Češnjak pažljivo odmotajte iz folije, prerežite na pola, a onda istisnite pastu od pečenog češnjaka dirketno u posudu za blendanje.

Povrću dodajte 2 žlice maslinovog ulja i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Kušajte, dodajte još ulja ili začina i preporučam da dodate sok od pola limuna za svježinu.

Poslužite uz roštilj, čips, a možete i spremiti u posudu s poklopcem i čuvati u hladnjaku do tjedan dana.



--
Sadržaj je produciran u suradnji sa Slavonka portalom.
Konkurentnost i kohezija Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
Vrh