Curry piletina u Lava Dutch ovenu by chef Antonio Brajković
Predstavljamo vam mladog i osebujnog chefa nove generacije, Antonia Brajkovića iz Umaga koji je u posljednje vrijeme hit na društvenim mrežama. Vjerujemo kako ćete uživati uz njegove recepte, ali i naučiti nešto uz pokoje savjete.
10 pilećih bataka
1 luk
1 poriluk
2 mrkve
3 češnja češnjaka
10g đumbira
1 tikvica
50 ml Sakea
100 ml kokosovog mlijeka
300 ml vode
Pileće batke kratko popržite sa svih strana na kokosovom ulju, na toj masnoći prvo dinstajte mrkvu, luk i poriluk, zatim dodajte tikvice češnjak i đumbir.
Na povrće vratite piletinu i dodajte curry, zalijte sve sa sakeom, kokosovim mlijekom i vodom.
Poklopite i kuhajte na laganoj vatri pola sata, zatim dodajte kuhane rezance.
Let‘s Cook!
10 pilećih bataka
1 luk
1 poriluk
2 mrkve
3 češnja češnjaka
10g đumbira
1 tikvica
50 ml Sakea
100 ml kokosovog mlijeka
300 ml vode
Pileće batke kratko popržite sa svih strana na kokosovom ulju, na toj masnoći prvo dinstajte mrkvu, luk i poriluk, zatim dodajte tikvice češnjak i đumbir.
Na povrće vratite piletinu i dodajte curry, zalijte sve sa sakeom, kokosovim mlijekom i vodom.
Poklopite i kuhajte na laganoj vatri pola sata, zatim dodajte kuhane rezance.