Upoznajte savršenstvo - ekskluzivna ponuda jedinstvenih Kai Michel Bras noževa
Nježno polirana oštrina, sjajan osjećaj u ruci i profinjena ljepota, obilježja su ove kolekcije noževa koju je za KAI dizajnirao jedan od najpoznatijih svjetskih chefova – Michel Bras. Savršen spoj ljepote i efikasnosti, estetike i gastronomije bio je cilj koji si je postavio ovaj veliki kuhar. Michel Bras noževi idealni su suputnici svih onih koji stvarno vole kuhati.
Tko je Michel Bras
Michel Bras je vrhunski francuski kuhar i vlasnik čuvenog restorana Le Suquet. Njegov restoran smješten u Laguioleu u francuskoj pokrajini Aveyron od 1999. godine ocjenjivan je s tri Michelinove zvjezdice te je nekoliko puta svrstan u 10 najboljih svjetskih restorana.

Michel Bras i KAI
Suradnja Michel Brasa i KAI-a započela je 2005. godine s asortimanom od sedam noževa. Izuzetni kuhar Michel Bras i dugogodišnji etablirani japanski proizvođač vrhunskih noževa KAI Group bezkompromisno su radili na zajedničkom cilju stvaranja – najboljeg mogućeg noža. Tako su nastali svestrani kuhinjski noževi s karakterom koji utjelovljuju Michel Brasov ideal savršenstva kako u smislu funkcionalnosti tako i ljepote.

Michel Bras noževi
Nježni rezni rub oštrice sastoji se od tri sloja: sloj čvrstog nehrđajućeg čelika umetnut je između dva sloja fleksibilnijeg nehrđajućeg čelika kako bi se stvorila bolja otpornost. Na to je dodan premaz od titanija kako bi se oštrica zabrtvila ali i dobila karakterističan sjaj.
Drška noža je izrađena od crnog laminiranog drva otpornog na vodu i vlagu te je svilenkasta na dodir. Donji kraj drške kestenastog je oblika, karakterističnog za japanske noževe. Ručka je dizajnirana tako prirodno da će korisnik imati osjećaj da je nož dio njegove ruke.

Kontrola kvalitete i specifičnosti
Prije slanja u prodaju, noževi prolaze ukupno trideset sedam procesa, uključujući ručnu završnu obradu od strane iskusnih obrtnika.
Svaki je nož ručno graviran brojem koji odgovara njegovoj funkciji tako da ga korisnik može prepoznati na prvi pogled.
Tradicionalni noževi iz Laguiolea, sela u kojem je Michel Bras odrastao i gdje se nalazi njegov restoran Le Suquet, uvijek nose žig pčele. Jednostavan stil KAI noževa iz Michel Bras serije nastavak je ove tradicije.
Svaki je nož unikat
Alpski komorač, biljka koja raste na visoravnima Aveyrona, simbol je restorana Le Suquet. Na oštrici je njegova silueta ispisana serijskim brojem koji označava da je nož jedinstven i da ste vi njegov jedini vlasnik.
Elegantna zaštita za oštricu od tvrdog javorovog drveta podsjeća na prekrasan i miran krajolik Laguiolea. Magnet unutar korica čvrsto drži nož na mjestu i štiti oštricu.
