Zapečene punjene paprike u Dutch ovenu by Duda Bojić
Jeste li već krenuli s punjenim paprikama? Ja sam danas i predlažem vam da ih ispečete u dutch ovenu, ako ga imate umjesto da ih kuhate. A ako ga nemate krajnje je vrijeme da ga nabavite jer dutch oven je najsvestraniji i najtrajniji komad posuđa koji možete imati u kuhinji ili dati nekome u nasljedstvo budući da je izrađen od lijevanog željeza u jednom komadu i kao takav traje generacijama. U njemu možete pripremati sve, od velikih komada mesa, kruha, pizze, sporo kuhanih jela, složenaca, marmelada itd.Punjene paprike u koje uz meso i rižu možete staviti što je više moguće raznog naribanog povrća
Budite maštoviti pa umjesto riže pokušajte ubaciti heljdu, proso, kvinou ili neku drugu žitaricu. Vjerujte da ekipa neće ni primijetiti, a počastit ćete svoje okusne pupoljke nekim novim okusima i teksturama.
U nadjev obično stavim svo ribano povrće koje mi je pod rukom. Omjere, grame i dekagrame nemam, sve je odokativna metoda. Mljeveno meso, juneće, pureće ili miješano, jaje, neka žitarica (ako imate predkuhanu još bolje, bar nadjev neće bit suh). Sjeckani peršin i začini (sol, papar, čili ili po vašem guštu). Obavezno čaša mlake vode da budu mekše.
Nadjev dobro promiješajte i napunite oprane i očišćene paprike, prelijte paradajz umakom, juhom, temeljcem ili vodom da plivaju, ubacite list lovora, peršina, češnjaka, korice špeka, malo svježeg paradajza, poklopite i stavite u pećnicu na oko sat i pol na 200 stupnjeva dok vi radite nešto drugo, odmarate ili napravite đir biciklom.
Vaša Duda