Podrška i informacije 01 / 46 53 377
  1. Početna
  2. Popusti, akcije i promocije
  3. Vrijeme je za roštiljanje - velik izbor roštilja, pribora i opreme

Vrijeme je za roštiljanje - velik izbor roštilja, pribora i opreme

Unatoč vrlo izazovnim vremenima, roštiljanje je ipak moguće i još uvijek poželjno. Jer to volimo, a kad nešto volimo onda to i smijemo, samo malo opreznije. Biti ili ne biti, jasno je kao proljetni dan stvoren za - roštilj.

Na ugljen, plin ili struju?

Koji tip roštilja ćemo odabrati stvar je osobnog izbora i vlastitih preferencija.

Oni koji ne mogu odoljeti žaru i mirisima koji nastaju kapanjem ulja, šećera i proteina, odlučit će se za roštilj na drva odnosno na ugljen i brikete. Priprema je sporija, kontrola temperature iziskuje značajno iskustvo, ali u konačnici se uvijek isplati. 

Od roštilja na ugljen na raspolaganju su kamado roštilji, ventilatorski roštilji i klasični roštilji. Svaki poseban na svoj način!

Kamado roštilji

Posebno mjesto među roštiljina na ugljen imaju keramički kamado roštilji. Kamado roštilji koriste drveni ugljen ili brikete koji daju poseban okus koji je klasično povezan s roštiljanjem. Posebni su po tome što fantastično zadržavaju okuse i mirise onoga što kuhate. Nudimo četiri najpoznatija branda kamado roštilja.
 


Plinski klasici


S druge strane, izaberete li roštilj na plin nećete pogriješiti. Priprema je jednostavnija, već za desetak minuta možete staviti meso i povrće na roštilj, lakše ga je upaliti (svi naši plinski roštilji imaju elektronsko paljenje) i zagrijati na željenu temperaturu. S plinskim roštiljem imate veću kontrolu temperature, više plamenika će rasporediti željenu temperaturu po cijeloj površini roštilja, ne morate cijelo vrijeme bdjeti nad grillanjem, možete se i družiti
 


Može i na struju


Tražite li pak ekološku alternativu roštiljima na drveni ugljen ili plin ili pak jednostavno nemate puno prostora, tu je sjajan električni roštilj koji će vas uduševiti svojom praktičnošću.


Sjajni akcijski roštilji s popustima do 34%


Naša ponuda roštilja je velika, a ovom prilikom u promotivnoj akciji nudimo vam dva plinska i jedan na ugljen po posebnim cijenama. Pogriješit ne možete, na plin ili ugljen, svaki ima svoje prednosti. U sezoni 2020. Barbecook Spring 3212 je bio najprodavaniji plinski roštilj, a o njegovoj kvaliteti svjedoči na stotine kupaca!
 


Roštiljati ili ne roštiljati, ispravno pitanje je kako?


Okusi s roštilja će biti bogati ako ste pripremu hrane za roštilj obavili kako treba, a to znači da ste primjereno marinirali različite komade mesa. Poklopac je dobrodošao jer želite sačuvati bogate okuse i sočnost, imaju ga i oni na ugljen kao i plinski.

Odlučite li se na roštilj baciti odrezak ili neko drugo meso, isprobajte recept za marinadu chefa Mate Jankovića. Za koju god se namirnicu odlučite, najbolji roštilj ćete ispeći na vrhunskim roštiljima iz naše ponude koja uključuje brojne modele na ugljen, plin ili struju, širokog raspona cijena.


Kvaliteta ugljena je bitna!


Ukoliko se odlučite za roštilj na ugljen onda svakako budite oprezni pri odabiru ugljena, važno je da je što kvalitetniji, jer loš ugljen može upropastiti sav trud. Najčešće ne postiže dovoljnu temperaturu i k tome sadrži i neke štetne tvari. Zato odaberite uvijek ugljen visoke kvalitete, primjerice neki iz naše ponude.


Katalozi svih roštilja, pribora i opreme

Roštilji su namijenjeni uživanju u društvu, uz hranu koju volimo. Proljetno vrijeme poziva nas na druženje izvan kuće, iako još uvijek moramo voditi brigu o distanci i smijemo se družiti samo u uskom krugu obitelji i prijatelja, olakotna okolnost je da roštiljati možemo na zraku, izvan kuće, u vlastitom vrtu ili u prirodi na nekom primjerenom mjestu.

Sve za roštiljanje ali i primjerice za pripremu kotlovine ili kotlića potražite u našim katalozima.