1. Početna
  2. Recepti
  3. Uskrsni kruh u Emile Henry keramičkom pekaču by Slavonka

Uskrsni kruh u Emile Henry keramičkom pekaču by Slavonka

Jedna od dražih tradicija iz djetinjstva u ovo doba godine jesu uskršnji kruhovi. Ponekad bi to bile pletenice, nekad običan kruh, a čak bi se našlo i obojeno jaje za dekor u njima. Najvažniji je okus i miris koji nosi te sve uspomene.Znate da ja često pečem kruh, a Emile Henry keramičke posude su mi se pokazale izvrsne za sve moje ukusne eksperimente!

Za ovaj kruščić vam treba:
300g manitoba brašna
4g suhog kvasca
220g mlakog mlijeka
žličica soli
žličica šećera
jaja za premazivanje

Sve sastojke stavite u posudu za miksanje: brašno, kvasac, mlijeko, sol i šećer. Promiješajte da se sjedini, a onda umijeste u glatko tijesto.
Pokrijte i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Nakon 30 minuta, tijesto rasporedite na tri jednaka djela. Svaki dio razvaljajte u špagu dugu 25-30 cm pa onda isprepletite to u pletenicu te zavijte u vijenac.
Stavite na papir za pečenje i pokrijte i pustite da se diže još 30 minuta. Prije pečenja premažite jajetom.
Pecite u poklopljenoj Emile Henry posudi na 250 stupnjeva 15 minuta, a onda otklopite pa pecite dok ne dobije zadovoljavajuću boju.
Možete poslužiti toplo, a možete ga i čuvati u zatvorenoj platnenoj vrećici.Finalni štimung mom blagdanskom stolu dao je Rose&Tulipani 18 dijelni set tanjura Granada, a u ponudi imate razne dezene i boje! Najbolje pogledajte na stranici ili u najbližoj trgovini.