1. Početna
  2. Recepti
  3. Tortilla de patatas by David Skoko

Tortilla de patatas by David Skoko

Tortilla de patatas ili španjolski omlet naziv je za tradicionalno katalonsko jelo od samo tri glavna sastojka - jaja, krumpri i luk! Pogledajte kako David Skoko priprema ovo jelo u Lava gusanoj dubokoj tavi, a recepturu donosimo vam u nastavku teksta.


Receptura


Sastojci
1 glavica luka
Pola kile krumpira
6 jaja
Ulje
Sol, papar po ukusu

Postupak
U dubokoj tavi na zagrijanom ulju zažutiti luk.
Krumpire narezati na tanke ploške i staviti ih u tavu s lukom u koju smo prethodno dolili još ulja.
Jaja razmutiti u većoj zdjeli. Polupečene krumpire izvaditi i prebaciti u zdjelu s jajima. Dodati začine i sve dobro promiješati.
Miks jaja i krumpira vratiti u tavu s uljem. Poklopiti tavu.
Kada se "palačinki" počnu odvajati rubovi, znači da je pečena odozgo.
Ako koristite gusanu tavu kao David u videu, prevrnite palačinku na drugu stranu.
I tortilla de patatas je spremna!