1. Početna
  2. Recepti
  3. Tarte Flambee u Grill King rotacijskoj pećnici by Almo Čatlak

Tarte Flambee u Grill King rotacijskoj pećnici by Almo Čatlak

Chef Almo Čatlak pokazat će vam koliko jednostavno i brzo možete pripremiti klasik alzaške kuhinje Tarte Flambee, pri tome koristeći Grill King rotacijsku plinsku pizza pećnicu.


 

Receptura za Tarte Flambee


Sastojci za 5 komada:
1 kg glatkog brašna
3 grama soli
50 g maslinovog ulja
1 jaje
400 ml vode

Za nadjev:
200 g krem sira
200 g luka
200 g slanine
muškatni oraščić, sol i svježe mljeveni crni papar



Priprema

U zdjelu stavimo brašno, sve ostale sastojke za tijesto i miješalicom 10-ak minuta mijesimo tijesto. 
Gotovo tijesto izvadimo na radnu površinu, podijelimo na 5 jednakih komada i svaki komad oblikujemo u kuglicu (bulu). 
Za jedan Tarte Flambee uzmemo jednu bulu i tanko je izvaljamo na oštrim brašnom posipanoj radnoj površni. 
Potom tijesto premažemo tankim slojem krem sira (krem sir po želji začinimo solju, paprom i sa vrlo malo muškatnog oraščića) i preko njega rasporedimo na kolute narezani luk.
Preko luka slažemo slaninu narezanu na tanje štapiće. 
Tarte Flambee stavili smo u već zagrijanu Grill King pećnicu za pizzu s rotirajućim dnom. 
Tijekom pečenja ručno okrećemo rotirajuće dno, pazeći da se Tarte Flambee ravnomjerno peče. 
Nakon dvije do tri minute, odnosno kada je Tarte Flambee dobio lijepu boju, izvadimo ga na dasku na kojoj ćemo ga poslužiti i izrežemo ga na kvadrate.
Ovakav Tarte Flambee je original, tj. klasik alzaške kuhinje.
I to je to, dobar tek!