1. Početna
  2. Recepti
  3. Savršeni steak u de Buyer tavi by David Skoko

Savršeni steak u de Buyer tavi by David Skoko

Odličan primjer kako uz malo truda i savršenu tavu možete napraviti fantastičan steak. David Skoko pokazat će vam kako.



Ugljični čelik je neopjevani heroj kulinarskog svijeta. Lakši i glatkiji od gusa, bolji provodnik a gotovo jednako dobar stabilizator temperature, ugljični čelik je sigurno najbolji izbor za kuhanje namirnica koja se vole lijepiti. Za jaja i palačinke je nenadmašan, a izvrstan je i za steakove.

U de Buyerovoj Mineral B tavi pripremit ćete savršen steak. Brzo i jednostavno sezoniranje, glatka površina, ravnomjerno zagrijavanje ulja, dobra Maillardova reakcija, prednost stabilne temperature kod bastiranja i rezultat – lijepo pečeni steak, nakon čijeg pečenja se tava može očistiti samo kuhinjskim papirom.