1. Početna
  2. Blog
  3. SAVJETI! Marinade za roštilj

SAVJETI! Marinade za roštilj

Za dobar roštilj je vrlo važno odabrati pravo meso. Naravno, da se roštiljaju i piletina, svinjetina, janjetina, riba ili povrće i sve to zna biti vrlo ukusno. Ipak, samo je jedan vladar roštilja i malo se toga može usporediti sa sočnim odreskom ispečenim na roštilju.


 
Odlučite li se na roštilj baciti odrezak ili neko drugo meso, isprobajte naše recepte za marinade. Za koju god se namirnicu odlučite, najbolji roštilj ćete ispeći na ► vrhunskim roštiljima iz naše ponude. A uključuje brojne modele na ugljen ili plin, širokog raspona cijena.

Marinada za odrezak:

4 jušne žlice senfa
3 češnja češnjaka, protisnuta
Sok i kora 1 neprskanog limuna
Prstohvat mljevene crvene paprike
2 grančice ružmarina, usitnjeni listovi/iglice


Pomiješajte sve sastojke, premažite smjesom 2 steaka (pojedinačne težine cca 1,1kg) i ostavite u hladnjaku do 2 sata. Nakon toga je meso spremno za roštilj!

Marinada za piletinu:

6 neprskanih limuna
0,5 šalice maslinovog ulja
4 češnja češnjaka, protisnuta
Sol i svježe mljeveni papar


Stavite sve sastojke u vrećicu sa zatvaračem i dodajte im do 6 bataka. Dobro prekrijte meso marinadom i ostavite u frižider od 1 do 6 sati.

Marinada za janjetinu:

Šaka sušenog origana
Šalica maslinovog ulja
8 usitnjenih češanja češnjaka
Sok i korica 2 neprskana limuna
5 jušnih žlica senfa


Pomiješajte sve sastojke, količina bi trebala biti dovoljna za 1 otkošteni janjeći but. Meso dobro namočite u marinadu i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite u hladnjaku 1 sat. Za maksimalno dobar okus, marinirajte preko noći.

Za koje god meso se odlučili peći na roštilju, dobro je kada ga skinete s rešetke, da neko vrijeme odmori. Ostavite ga sa strane neko vrijeme, nekih 10-15 minuta, prekrivenog folijom. Na taj način ćete sačuvati njegove sokove, bit će sočnije, mekše i bogatije okusima.