1. Početna
  2. Recepti
  3. Slavonska pizza u Grill King kamadu by Slavonka

Slavonska pizza u Grill King kamadu by Slavonka

Nisam do sad upoznala osobu koja ne voli pizzu. Mislim da je pizza univerzalno jelo i da si svatko može prilagoditi kako želi. Osobno nemam ništa protiv bilo čega na pizzi i ne shvaćam to tako ozbiljno, a moja najdraža je, pogađate, prava Slavonska! Kad kažem prava, mislim na pravu slaninu i kulinaču, a ne podvale poput hamburgera i zimske salame.


Današnju pizzu pripremamo u Grill King Kamadu


Tijesto za dvije pizze:
- 500 g glatkog brašna
- 7g suhog kvasca
- Žličica soli
- 300 ml mlade vode
- 50 ml maslinovog ulja

Toping:
- Domaći kečap
- Domaća kobasica/kulinača
- Sir Edamer naribani
- Slanina
- Crveni luk
- Jaje



Prvo pripremite tijesto. Brašnu dodajte kvasac i mlaku vodu. Pustite da se zapjeni. Dodajte sol i maslinovo ulje pa umijesite tijesto. Ostavite na toplom da se udvostruči.

Podijelite na dva jednaka djela, formirajte kuglice pa opet ostavite pokriveno da se diže još 40 minuta.

Naložite vatru u vašem Grill King Kamadu, stavite rešetku I kamen i pustite da se sve zajedno zagrije do minimalno 250 stupnjeva.

Na lagano pobrašnjenoj lopati za pizzu razvaljajte kuglu tijesta. Tijesto valjate tako da gurate zrak od sredine prema rubu zadržavajući oblik kruga.

Na tijesto dodate domaći kečap, ribani sir, a onda topinge.

Pecite u Grill Kingu na 250 stupnjeva, 5 minuta, razbijte jaje u sredinu pizze pa pecite još 2 minute.