Rižoto s četiri vrste sira by David Skoko
Sjajan recept za kremasti rižoto s četiri vrste sira spremljenom u Korkmaz posuđu.
Receptura za 4 osobe
Temeljac
- 1 mrkva
- 1 korjen peršina
- 1 stručak peršins u listu
- 1 luk
- 100g celera
Rižoto
- 300g carnaroli riže
- 1 luk
- 150ml bijelog vina
- 80g ovčjeg sira
- 80g zrelog kravljeg sira
- 50g kozjeg sira
- 50g mascarpone
- 50ml maslinovo ulje
- sol
- papar
Povrće za temeljac narezati te karamelizirati prije podlijevanja vodom (2l).Sitno narezani luk, zacakliti na maslinovom ulju, dodati rižu te tostirati na suho. Podliti vinom i temeljcem. Miješati i podlijevati rižoto. Naribati sireve i mascarpone te dodati u rižoto u zadnjoj minuti. Ugasiti vatru te mantekirati par minuta dok se sir u potpunosti ne rastopi. Vrijeme pripreme temeljca i rižota 35 min.