Pacchere s raguom in forno u Brandani dutch ovenu by David Skoko
U ovom video receptu David Skoko priprema primamljivu tjesteninu pacchere s raguom "in forno", tjesteninu punjenu raguom i zapečenu u niskom dutch ovenu.Dutch oveni neizostavan su komad kojega svaka kuhinja treba imati jer omogućuje pripremu raznovrsnih jela, od sporo kuhanih komada mesa pa do domaćeg kruha i peciva.
Receptura - Paccheri s raguom „in forno“
Ragù
- Paccheri (suha tjestenina) – 750 g
- Luk žuti – 600g
- Mljeveno meso (miješano: junetina i svinjetina po ukusu) – 1250 g
- Maslinovo ulje – 0,5 dcl
- Mrkva – 2 veće mrkve
- Sol/Papar
- Lovor – par listova
- Rajčica u komadićima/šalša – 400g
- Bijelo vino – 1 dcl
Bešamel/besciamella
- Maslac – 125g
- Brašno glatko – 50g
- Mlijeko – 1,5 l
- Sol/Papar/Muškatni oraščić
- Parmigiano Reggiano (ili neki drugi sir za ribanje) – 150g +100g
Iz dutch ovena izvadimo ¾ ragua, posložimo pacchere uspravno te prelijemo odvojenim raguom. Dodamo i bešamel te po površini naribamo dosta Parmigiana. Poklopimo i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180° nekih 45 minuta. Nakon 30 minuta otklopimo i još do kraja zapečemo otklopljeno. Dobar tek!