Domaća tjestenina u umaku od dagnji by David Skoko
Od Davida Skoke saznajte kako napraviti brzi i jednostavni, a preukusni recept, domaću tjesteninu u šugu od pedoća, kako David kaže.
Tagliatelle s pedoćima
Tagliatelle:
Brašno (durum), 100 g
1 kom jajeta, 60-70 g
prstohvat soli
Pedoći (dagnje), 700 g
Češnjak, 2 režnja
Peršin, pola vezice
Krušne mrvice, 2 žlice
Vino bijelo, 1 dcl
Maslinovo ulje, 2 žlice
Cherry rajčice, 100 g
Mladi luk, 2 kom
Pomiješati sastojke za tjesteninu i mijesiti dok ne dobijemo kompaktno tijesto. Tijesto umotati u foliju i pustiti da odmori u frižideru.
Odmoreno tijesto provući kroz mašinu za tjesteninu i napraviti tagliatelle.
Pedoće očistiti i napraviti buzaru dodajući sastojke kao što je prikazano na videu.
Kada se školjke otvore izvadite meso ih iz ljuske i vratite u šug. Dodati narezane cherry rajčice i mladi luk. Kratko skuhati tagliatelle i pomiješati s buzarom sotirajući u tavi.
Gotovu tjesteninu servirati i garnirati sa školjkama.