1. Početna
  2. Blog
  3. RECENZIJA! Cozze električna pizza pećnica by Slavonka

RECENZIJA! Cozze električna pizza pećnica by Slavonka

Ovo je električna pizza peć i iako je preporuka da se koristi vani, ja sam ju testirala u svojoj kuhinji. Bez problema smo ispekli nekoliiko pizza, a smjestila sam ju uz otvoren prozor! Pekač ne dimi, jedino se pari od fine pizze.



Što se tiče pizze, ja volim klasike, a vi se poigrajte kako god želite!

Tijesto za 4 pizze:

- 500g 00 brašna, min 12% proteina (ja koristim Caputo pizzeria)
- 320g mlake vode (da, i vodu važete)
- 15g soli
- 1g svježeg kvasca

Topinzi: svježa mozzarella, pelati, naresci po želji.
 

Priprema tijesta


U pola količine vode rastopite kvasac. Dodajte punu žlicu brašna (od 500g oduzmite žlicu) i promiješajte. Dodajte sol pa promiješajte sve.
Sve to dodajte u brašno i promiješajte dok se ne upije sva voda, a onda dodajte ostatak vode i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto – oko pet minuta.
Prekrijte vlažnom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 1.5h.
Tijesto rasporedite na 4 djela i svaki dio oblikujte u kuglicu.

Posude s poklopcem u kojima ćete dizati kuglice malo pobrašnite i smjestite svaku kuglicu u posudu osim ako imate veću plastičnu posudu s poklopcem u koju vam stane više komada pizza, ali računajte na to da se one rašire i da im treba prostora.

Malo brašna pospite i po kuglicama, poklopite ih, ostavite na sobnoj temperaturi na 5h, a onda ubacite u hladnjak preko noći.
 

Pizza day, yay


Tijesto izvadite iz hladnjaka 2h prije pečenja. Da biste oblikovali pizzu, uzmite kuglicu i stavite ju na blago pobrašnjenu površinu.
Prstima prvo utisnite sredinu kuglice ostavljajući rub od 1cm netaknutim kako biste dobili prepoznatljiv rub.
S obje ruke rastežite tijesto dok ne dobijete cca 22cm u promjeru.
Na tijesto stavite prvo umak od pelata (izblendani pelati iz konzerve), mozzarellu, a onda topinge po želji.
Pecite minutu u Cozze na 450C, uz jedno okretanje.