1. Početna
  2. Recepti
  3. Ossobuco alla Milanese u Emile Henry keramičkom Dutch Ovenu by Almo Čatlak

Ossobuco alla Milanese u Emile Henry keramičkom Dutch Ovenu by Almo Čatlak

Ossobuco alla Milanese u Emile Henry Sublime keramičkom Dutch Oven loncu. Ovakva vrsta pripreme nije samo kuhanje, to je i poseban doživljaj. Uz malo pažnje, jela i način pripreme većina vas će poželjet opet ponoviti, pa i više od toga!


 

Zvući obećavajuće, pa hajdemo ovo isprobati


Sastojci za 4 osobe:
3 odreska teleće koljenice
100 g oštrog brašna
30 g maslaca
4 režnja češnjaka
120 g mrkve
120 g korijena celera
1 glavica luka
150 ml suhog bijelog vina
500 g pasirane rajčice
500 ml mesnog temeljca
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i sviježe mljeveni crni papar



Priprema
1. Odreske teleće koljenice posolimo, popaprimo, uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo.
2. U posudu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo maslac i na ugrijanoj masnoći pobrašnjene odreske sa svake strane pržimo do dvije minute (da dobiju boju) i izvadimo ih na stranu.
4. Na preostalu masnoću od prženja dodamo kockice očišćenog i na kockice narezanog povrća (češnjak, mrkvu, korijen celera i luk). Povrće pržimo povremeno miješajuć da malo omekša.
5. Potom u posudu ulijemo suho bijelo vino, te kuhačom s dna posude stružemo karamelizirani sloj dok se ne otopi.
6. Sada ulijemo mesni temeljac i štapnim mikserom usitnimo svo povrće.
5. Zatim u lonac dodamo pasiranu rajčicu, popotrebi začinimo solju i paprom pričekamoda provrije.
6. Na kraju dodamo pržene odreske, ulijemo još toliko mesnog temeljca da prekrije sastojke, posudu poklopimo i premijestimo u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva celzijusa, na po prilici 5 sati.

Uz ovaj specijalitet talijanske kuhinje izvrsno prija rižoto od šafrana ili pire od batata.
Ovakav način pripreme će vas vratiti u djetinstvo, a neki od Vas, kada izvedu ovo umijeće, zasigurno će pomisliti da su pravi majstori kuharskog zanata.
 

Dobro je znati


Idealan lonac za kuhanje i pečenje, na štednjaku ili u pećnici za prženje ili za gratiniranje, s ili bez poklopca - pa čak i na vrtnom roštilju.
Keramika je prirodni materijal, izrađen na bazi gline. Keramika je oduvijek bila dobar način očuvanja okusa, boje i nutritivnog sadržaja hrane te omogućavanja polakog razvoja arome. Dobro zatvoreni poklopac složenaca s malim grumenima iznutra olakšava kondenzaciju: para pada kap po kap na hranu i čini je nježnom i sočnom. Posude Emile Henry Flame također su idealne za osobe koje pate od alergija.
Emile Henry razvio je prvu keramiku za ploču za kuhanje. Plameno posuđe Emilea Henryja može se koristiti izravno na ploči za kuhanje: plin, električna ploča, staklena keramika, halogen, a sa serijom Emile Henry 1850, možete kuhati i na indukcijskoj ploči. Naravno, i u pećnici, i budući da ne sadrži metal i u mikrovalnoj pećnici. Može i u zamrzivač do -20°C. 30% je lakši od lijevanog željeza, napravljen je za svakodnevnu uporabu: atraktivan za posluživanje za stolom - hrana dugo ostaje topla. Izuzetno otporna caklina otporna je na ogrebotine. Vrlo jednostavan za čišćenje, siguran za perilicu posuđa!