1. Početna
  2. Popusti, akcije i promocije
  3. Novo! Barbecook Kamal kamado, vaš novi BBQ chef!

Novo! Barbecook Kamal kamado, vaš novi BBQ chef!

Početak je sezone roštiljanja a vi još nemate svoj savršeni kamado? Opustite se, sjednite i potpuno se prepustite nevjerojatnom Barbecook Kamal kamadu!


 

Kamado roštilj – što je to?


Roštiljanje, dimljenje, kuhanje na pari, pečenje, sve je to moguće uz kamado roštilj! Keramičko tijelo i poklopac omogućuju vam dulje održavanje temperature i uživanje u vrhunskom okusu roštilja. Kamado zapravo radi kao pećnica, jer keramičko tijelo i poklopac omogućuju duže zadržavanje i održavanje konstantne temperature.


 

Mora biti jednostavno!


Na ovu se vrstu roštilja možete osloniti 200%! Dok se vi zabavljate sa svojim društvom, pravi posao prepuštamo Kamalu. Osim lijepog dizajna, Kamal kamado će vas oduševiti i zbog toga što se jednostavno stavlja u funkciju, na njemu se jednostavno kuha, grilla i peče, lako se nadograđuje i jednostavno se čisti.


 

Dobar početak je pola bitke!


Zahvaljujući postolju s kotačima jednostavno ga možete postaviti na željenu poziciju, u vrt ili na terasu. Zatim zapalite vatru tako da košaru za ugljen napunite za otprilike polovinu. Možete koristiti neki od startera. Dovod zraka na dnu i poklopac kamada moraju biti potpuno otvoreni. Keramičko tijelo oko košare savršeno drži toplinu i osigurava brzo paljenje plamena. Nakon što na ugljenu nastane sloj sivog pepela, možete početi s roštiljanjem. Zahvaljujući poklopcu sa 100% hermetičkom brtvom, toplina, dim i slastan okus ostaju u tijelu kamada. Tijekom roštiljanja jednostavno možete podići ili sniziti temperaturu otvaranjem ili zatvaranjem dovoda zraka na donjem klizaču i gornjem ventilu.


 

Napravite savršen roštilj!


Kamal kamado je standardno opremljen unutarnjim deflektorima topline koji se sastoje od dva keramička polukruga. Za neizravno pečenje ostavite oba polukruga na mjestu. Oni čine keramičku barijeru tako da intenzivna toplina drvenog ugljena ne dolazi u izravan kontakt s vašom hranom. Prilikom izravnog pečenja uklonite jedan ili oba polukruga. Rešetka od nehrđajućeg čelika debljine 6 mm odradit će sve ostalo. Potrebno je dodati malo drvenog ugljena u tijeku grillanja? Nema problema, kroz otvor za ugljen na vašoj rešetki možete jednostavno ubaciti još ugljena.


 

Lako čišćenje, stvarno!


Čak i nakon roštiljanja gotovo da i ne morate zasukati rukave, jer pepeo od ugljena završava izravno u kanti za pepeo, a rešetka od nehrđajućeg čelika može ići ravno u perilicu posuđa. Vanjski dio vašeg kamado roštilja očistite vlažnom krpom, a zatim ga temeljito osušite. Po želji vrlo lako možete sklopiti police ili ih otkačiti. Chef Kamal je sada zaslužio svoj odmor!