1. Početna
  2. Blog
  3. Nagrađivane Witt Etna pizza pećnice dostupne u Hrvatskoj

Nagrađivane Witt Etna pizza pećnice dostupne u Hrvatskoj

U dućanu s kuhinjskim blagom LONCI&POKLOPCI by Bajde te na Kralju roštilja možete kupiti samorotirajuću pizza pećnicu danskog proizvođača Witt. Ovo je prva pizza pećnica s rotirajućim kamenom dostupna u Hrvatskoj. Donosimo kratak review britanskog Independent-a koji je Witt Rotante pekač pizze proglasio najboljom pizza pećnicom u 2023. godini.


 

Kako smo testirali


Da ovaj test bude pošten, uzeli smo naš isproban i pouzdan napuljski recept kako bi vidjeli koliko je dobro svaka testirana pećnica ispekla klasični temelj - hrskajuće dno, ali zadržavajući blago žvakaću teksturu korice. Od umaka i sira smo tražili definitivan okus, okus dima koji biste dobili iz pećnice trattorije u Napulju.

Testirali smo na vedar sunčan dan kada vanjska temperatura nije bila previše niska, tako da smo mogli točno vidjeti koliko brzo najbolje pećnice za pizzu na otvorenom postižu temperaturu bez da hladnoća utječe na njihovo zagrijavanje.


 

Witt Etna Rotante plinska pizza pećnica s dva plamenika


Čim je Danski brend svoju pećnicu za pizzu lansirao na tržište, odmah smo bili impresionirani izgledom, posebice njenim širokim otvorom.

To je zvijer iz pećnice! Kamen od kordierita dovoljno je velik za pečenje pizza promjera 16 inča, pružajući cijeli niz mogućnosti kada je u pitanju ono što želite pripremati.

Etna Rotante ima vidljiv plamenik u obliku slova U koji se lako pali i stvara postojan plamen koji okružuje vašu kulinarsku kreaciju, ali ispod kamena nalazi se drugi plamenik (koji ne možete vidjeti) koji osigurava da se baza lijepo hrska.

Već neko vrijeme za potrebe testiranja pečemo pizze u raznim vanjskim pizza pećnicama i još uvijek pokušavamo usavršiti našu ručnu tehniku ​​okretanja, tako da se tijesto ispeče ravnomjerno.Rotante će vas poštedjeti ove gnjavaže, jer će se kamen za pizzu jednim pritiskom prekidača početi okretati kako bi se osiguralo konstantno ravnomjerno pečenje. To je ideja koja mijenja igru (game changer), briljantno izvedena i dosljedno proizvodi najbolju svježu pizzu u kojoj smo kod kuće uživali cijele godine, zaključuje Independent.
 

Witt Etna oduševila mnoge


Witt pizza pećnicu testirali su i na BBC GoodFood portalu, zaključivši: "Unatoč tome što nas je u početku iznenadila veličina Witt Rotante pećnice, brzo smo se zaljubili u nju. Izuzetno je intuitivna za korištenje, ima veliku šupljinu u kojoj se može pripremati bezbroj stvari, a također čini i fantastičnu pizzu. Rotirajući element genijalan je dodatak koji eliminira dileme pri okretanju pizze, a uz to ga je prilično očaravajuće gledati. Witt Rotante je skuplja početna investicija, ali zbog rotirajućeg kamena za pizzu i kvalitete ispečene pizze, smatramo da vrijedi svakog penija."Ostale testove te reviewe možete pronaći ovdje:
> Independent
> Connery
> BBC GoodFood
> Women's Health
> T3

U našoj ponudi su samorotirajuća pizza pećnica Witt Rotante, te klasičan model s U plamenikom Etna Fermo, a oba modela garantirano daju savršeno pečenu leopard pizzu s hrskavom koricom.