1. Početna
  2. Recepti
  3. Ljetna riža s cherry rajčicama, kozjim sirom i limunom by Slavonka

Ljetna riža s cherry rajčicama, kozjim sirom i limunom by Slavonka

Ljudi moji, ovo je tako dobro i svježe! Iznenadila sam samu sebe. Znam da vani nije baš ljeto ljeto, ali na tanjuru može biti.



Meni je ljetna riža jasmin riža. Ne znam zašto, tako mi nekako ljetno zvuči i izgleda pa nju najčešće pripremam u ovo doba, na razne načine.

Volim kad mi posuđe da inspiraciju za jelo. Kad sam vidjela ovu žarko crvenu boju Emile Henry posude za kuhanje riže, asociralo me na paradajz i svježinu.
 

Receptura


Za ljetnu rižu:
- 100 g jasmin riže
- 350 ml povrtnog temeljca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 ljutika srednje veličine
- 100 g cherry rajčica
- korica pola limuna
- 20 g tvrdog kozjeg sira
- par listića bosiljka za kraj



Zagrijte maslinovo ulje na umjerenoj temperaturi pa na tome popržite ljutiku dok ne zamiriše.
Dodajte jasmin rižu, promiješajte i pržite sve zajedno pola minute, a onda ulijte temeljac i promiješajte.
Poklopite poklopcem za kuhanje riže i kuhajte na umjerenoj vatri uz povremeno miješanje dok riža nije kuhana.
Ugasite vatru.
Dodajte nasjeckane rajčice, koricu limuna, promiješajte, kušajte pa posolite ako treba.
Poslužite uz svježi bosiljak i kozji sir.