1. Početna
  2. Blog
  3. KULT PLAVE KAMENICE - Mali shopping vodič za mudrije investiranje u kuhanje

KULT PLAVE KAMENICE - Mali shopping vodič za mudrije investiranje u kuhanje

Ako još niste čuli za Korkmaz, što je malo vjerojatno ako volite kuhati kod kuće, riječ je o jednom od najpopularnijih brendova posuđa i opreme za kuhanje.


Premium kvaliteta po povoljnim cijenama


Korkmaz je turski brend, popularan jer je zahvaljujući vlastitim patentima, inovacijama, sustavu proizvodnje i poslovnom modelu na tržište doveo posuđe i kućanske aparate premium kvalitete po povoljnim cijenama koje njegovi konkurenti u istom rangu kvalitete ne mogu pratiti. Korkmaz posuđe od inoksa, tave s bakrenim i granitnim legurama, grill tosteri, pretis lonci, samostojeći mikseri ili originalni kuhinjski uređaji poput Kavhekolik aparata za tursku kavu, među najprodavanijom su kućnom kuhinjskom opremom na svijetu.

Korkmaz proizvode u Hrvatskoj prodaju trgovine LONCI&POKLOPCI by Bajde u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru i Puli.U svim njihovim trgovinama ovoga tjedna počeli su Dani Korkmaza, mjesec i pol u kojima su svi Korkmaz proizvodi sniženi 35 posto za sve načine plaćanja, dok su za 30 artikala cijene prepolovljene. 


Dani Korkmaza s do 50% nižim cijenama


Dani Korkmaza, koji se u trgovinama LONCI&POKLOPCI by Bajde tradicionalno održavaju početkom veljače, prilika su da mudro investirate u svoj kuhinjski arsenal, bez obzira na to trebate li kapitalne komade poput Korkmaz samostojećeg miksera s polufprofesionalnim kapacitetom, strateški pojačati svoju sekciju lonaca i tava ili nabaviti manje stvari, na primjer složiti si set pomagala i posuđa za pečenje kolača.
 

Strateški komadi


Da vam ubrzamo pripreme za odlazak u shopping, izdvojili smo nekoliko svojih omiljenih proizvoda, po sniženjima.Vjerojatno najbolja prilika na ovoj akciji. Lijepo dizajnirani, robustni samostojeći mikser doslovno mijenja život u kuhinji. Korkmaz Pro Mix ima moćni motor i kapacitetom od 4,7 litara, ovo nije samo mikser za pripremu kolača, s različitim nastavcima postaje sve od stroja za mljevenje mesa i ribeža do stroja za miješenje kruha. Prosječna cijena ovakvih miksera je oko pet tisuća kuna, ovaj na akciji košta manje od dvije tisuće.Kvalitetne tave i wokovi traju godinama i omogućavaju da se upustite u pripremu kompliciranijih recepata, jer njihove performanse i procesiranje temperature ključni su za sofisticiranije kuhanje. Korkmaz je posebno poznat po vrhunskim loncima i tavama od inoksa, napravljenima od specijalnih legura, s posebno dizajniranim dnom koje dobro i ravnomjerno provodi toplinu. Inoks je versatilan i praktički neuništiv. Razmišljate li o ovoj investiciji ali niste sigurni koji lonac ili tavu odabrati, kupovati pojedinačno ili u setovima i slično, naše kratko istraživanje o ovom posuđu pročitajte ovdje. Ne treba zaboraviti ni bakrene lonce i tave, fetiš naprednih kućnih kuhara i hedonista, prilično skupo posuđe koje na ovoj akciji, međutim, možete nabaviti po cijenama od 200 do 500 kuna.Električni instant potovi vrlo su popularni, ali prema našem iskustvu ekspres lonci još nemaju konkurenciju. Hrana ipak ima bolji okus kad se kuha na vatri, pogotovo ako možete kontrolirati i pritisak u loncu. S malo prakse, ekspres lonac postaje puno više od posude za brzo kuhanje. U ekspres loncu možete pripremati jela na pari, poširati, sporo kuhana jela napraviti za fraktal vremena koje bi vam inače trebalo. Korkmazovi ekspres lonci imaju aluminijske kapsule za optimalno provođenje topline i ventile za regulaciju prisitka, peru se u perilicama za suđe i mogu na indukcijske ploče. Ovaj pretis lonac na akciji će vam uštedjeti 100 eura.


Male stvari koje mijenjaju puno
Mikser, blender i štapni mikser u jednom. Ovaj set rješava sve od krem juha i tekućih tijesta do shakeova, smoothieja i umaka, za manje od 400 kuna. O uštedi prostora da ne govorimo.Ako možda mislite da vam ne treba još jedan mali uređaj u kuhinji, pogledajte što sve David Skoko radi s ovim električnim grill tosterom. Ne da vam neće zauzimati dodatni prostor, nego će ga osloboditi, jer na ovom tosteru možete napraviti cijeli ručak, i to dobar ručak.
 

Nakon kuhanja, uživanje u hrani


Dobri setovi posuđa za serviranje hrane mijenjaju atmosferu za stolom, a oni zaista dobri ručkove i večere pretvaraju u happeninge i dostojan su kompliment trudu kućnih kuhara. Ovi Korkmaz setovi izrađeni su od New Bone porculana, elegantni su i mogu se koristiti za vrlo širok raspon jela i prilika. Ova akcija vam također rješava problem ako trebate reprezentativan poklon s kojim nećete spržiti karticu.


Ništa bez alata


Obično ih se sjetimo usred kuhanja. “Da bar imam...” mjerice za američke recepte. Veće gusto cjedilo. Dublju zdjelu za miksanje. Oštar, precizan nožić za rezanje. Okrugli rezač za pizzu... Sada možete napraviti popis i riješiti sve male kuhinjske alate koji vam trebaju – za parsto kuna.


Za uživanje i rituale


Volite li old school pristup i džezvu ili ste spremni dati šansu tehnologiji i izvući još više iz svoje arabice, kuhanju kave sigurno ne pristupate olako. Ako vas intrigira Korkmaz Kahvekolik, aparat za tursku kavu, više o njemu možete doznati ovdje. U ovu kategoriju ubacili smo i ovaj šarmantni toster za vafle, jer prirodno ide uz čisto zadovoljstvo šalice vruće kave.Izvor: KPK