1. Početna
  2. Blog
  3. KULT PLAVE KAMENICE - 11 malih ali moćnih kuhinjskih uređaja koji će promijeniti stvari u vašoj kuhinji

KULT PLAVE KAMENICE - 11 malih ali moćnih kuhinjskih uređaja koji će promijeniti stvari u vašoj kuhinji

Imali malu kuhinju uglavljenu u par kvadrata ili veliku ljepoticu koja skuplja srca na Instagramu, mali kućanski aparati njen su važan dio. Mali kućanski aparati u kuhinjama su ono što su grickalice u hrani. Fantasične sitnice koje vesele, kojima ne možemo odoljeti i koje nam, dobro odabrane, bitno popravljaju kvalitetu života. Oni su i dio shoppinga s kojim najlakše pretjeramo. Baš nam treba novi visokooktanski blender. I mali kućni sous vide. I još jedan toster s više funkcija.Da ne spominjemo svadbe, useljenja i rođendane, prilike kad nas obično zatrpaju malim uređajima. Razlog za sve to je jasan. Mali kućanski uređaji su sve bolje dizajnirani, tehnološki sve napredniji i cjenovno sve pristupačniji. I ako ih dobro odaberete, svaki kvadrat kuhinje učinit će vam puno korisnijim. Da ne zaboravimo i to da većinu uređaja namijenjenih baš onome u čemu ste najbolji, koji vam pomažu u vašim najjačim jelima, sada možete nositi sa sobom gdje god da kuhali.
 

Dani kave i malih kućanskih aparata - popust do 40%


Trgovine LONCI&POKLOPCI by Bajde od 15. travnja do 31. svibnja imaju veliku akciju Dani kave i malih kućanskih aparata. To znači da u idućih nekoliko tjedana u njihovim trgovinama u Zagrebu, Puli, Splitu, Zadru, Rijeci i Ljubljani možete i do 40 posto jeftinije nabaviti aparate za sve, od ranog doručka s kavom koju možete kupiti na istom mjestu (LONCI&POKLOPCI by Bajde od sada prodaju izvrsni Cogitov Honduras) do indukcijskih ploča, mesoreznica, miksera i sjeckalica za ozbiljne ručkove i večere za velika društva.

 

Ovo je naš izbor neodoljivih aparata koji, dobro odabrani, donose stratešku prednost u kuhinji


Grill/toster


Da, zove se toster jer u njemu možete ispeći tost i topli sendvič, ali ovaj mali uređaj je i vaš stolni roštilj. Neprijanjajuće površine, posebni sistemi odvoda masnće, poklopac koji možete otklopiti do 180 stupnjeva, pritisak poklopca omogućava pečenje s manje masnoće... Novi grill/tosteri imaju veliku snagu i preciznu regulaciju temperature, što znači da na njima možete odlično ispeći i meso i ribu. Da ne duljimo, pogledajte kako to radi sensei David Skoko.


Aparat za tursku kavu


Kad smo prvi put čuli za aparat za tursku kavu zapitali smo se kome je takvo što zaista potrebno. Odgovor smo dobili brzo. Korkmazovi lijepi raznobojni Kahvekolik aparati u obliku neobičnih džezvi prodavali su se masovno, posebno oni s dozerima za vodu. Turska kava zahtijeva pažljivo upravljanje temperaturom vode i kave. Tehnologija ovih uređaja baš svaki put daje ukusnu, pjenastu kavu od koje miriše cijeli stan. Obožavamo miris sitno mljevene kave i kuhanje u džezvi, ali aparat za tursku kavu danas nam se čini kao prilično pametan izum.


Bialetti kafetijera


Kod kuće volimo tursku kavu, ali volimo i chemex i moku. Kad je o moki riječ, ne sjećamo se da smo ikad imali drugu kafetijeru osim Bialettijeve. Ovaj ikonografski talijanski brend promijenio je kulturu kave i ostao mjerilo kvalitete. U LONCI&POKLOPCI by Bajde možete naći i Bialettijev french press, lijepe retro bokale za mlijeko i rezervne dijelove za klasične kafetijere.


 


Prijenosna indukcijska ploča


Induktori su hit modernih kućnih kuhinja. Lijepi, brzi, čisti i precizni, iz kuhanja izbacuju čekanje i dobar dio čišćenja. Snaga i preciznost njihove tehnologije dolazi iz elektromagnetskog polja ispod staklene površine koje točinu prenosi direktno na posuđe (najbolij efekt imat ćete ako kupite posuđe za indukciju) i zagrijava ga. Praktički, preskačete korak u kojemu čekate da se grijač štednjaka užari i prense toplinu na lonac. Dok se zagrijava ploča, istodobno se zagrijava i lonac i hrana. Male indukcijske ploče možete koristiti za zagrijavanje, nositi sa sobom, ali i ozbiljno kuhati na njima. Ova mala Brandanijeva spas za minijaturne stanove i budućnost na vašem kuhinjskom pultu. Brandani Techno 1300-2000 W, osam razina temperature, tajmer.


Pekač za palačinke


Okej, pekač za palačinke spada u rubnu skupinu malih uređaja za koje morate priznati da ih nećete koristiti svaki dan, ali jednostavno im ne možete odoljeti. Zašto i bi, košta samo 213 kuna. Još važnije, s pekačem za palačinke vam ima smisla upustiti se u svladavanje receptura za prave francuske crepes. Kad se taj divni miris raširi zgradom, popularnost će vam naglo skočiti. Na slici Brandani Techno pekač s priborom.


Friteza na vrući zrak


Ovdje već ulazimo u ozbiljne teme, nutricionističke i kuharske. Nova generacija friteza na vrući zrak toliko je usavršena da u vaša omiljena pržena jela iz njih izlaze ista kao uvijek, samo što nema masnoće. S ovim tipom višenamjenskih friteza na vrući zrak u jednom dobivate fritezu, pekač za kruh i malu pećnicu za zdrave kolače. Na slici Evviva Mia od 1500 W s grijačem koji razvija do 200 stupnjeva.


Električna mesoreznica


Ako češće režete šunke, sireve, kruhove, salame, znate koliko je teško rukom narezati jednake tanke šnite. Tu u igru ulaze mesoreznice. Unatoč imenu, riječ je prilično versatilnom uređaju. Što je regulator debljine rezanja jači, mesoreznica je korisnija u vašoj kuhinji. Brandani Techno Professional model ima čak 12 stupnjeva podešavanja, oštrač za nož i napravljen je za profesionalce. 


Kuhala za vodu


Potrebu za kuhalom za vodu ne treba ni objašnjavati. U nekim stanovima viđali smo ih i nekoliko. Kuhala za vodu jednostavni su i jeftini mali kuhinjski uređaji. Želite da budu praktični, kvalitetni i lijepi. Kao ove od Brandanija, Evvive i Viceverse.


Štapni mikseri


Da nikad ne kupite nijedan kućanski aparat, štapni mikser biste morali. Jedan od najboljih izuma u ovoj kategoriji svih vremena, nezamjenjiv je za guste juhe, umake, punjenja za domaću tjesteninu, humus, smoothieje, brzo mljevenje oraha, usitnjavanje voća... za sve za što koristite i blender, samo bez prelijevanja iz posude u posudu i kompliciranog čišćenja. Posebna prednost štapnog miksera je što ga možete koristiti izravno u jelu koje kuhate, što je u nekim receptima dosta važno. Na slici je Viceversin Tix od 600 W, s pet brzina od 7000 do 13.500 okretaja u minuti.


Blenderi, sjeckalice, mikseri


Nema ozbiljne kućne kuhinje bez dobrog blendera, sjeckalice (multipraktika) i miksera. Trebate kvalitetne, robustne uređaje s jakim motorima i velikom brzinom okretaja. Budući da cijena uvelike ovisi o snazi, u odabiru ovih uređaja budite realni u procjeni vaših potreba. Ako nećete mijesiti pizze i brioše triput tjedno, ako nećete pripremati tone umaka i maslaca od oraščića, ne trebate profesionalnu restoransku razinu uređaja. Isto tako, ne trebate tisuće nastavaka i dodataka jer je izgledno da će vam samo smetati po ladicama.Birajte kvalitetne, snažne uređaje koji će trajati, koje ćete moći koristiti svaki dan i koji nisu komplicirani za čišćenje. Srećom, na tržištu je puno izvrsnih blendera i miksera prilagođenih zahtjevnijem kućnom kuhanju, po vrlo dobrim cijenama. Neki od njih, poput ovog Korkmazovog Vertex Multi, spajaju nekoliko uređaja u jednom i dodatno štede prostor i novac. Trebate li samo sjeckalicu, Viceversa Tix u malom tijelu ima snagu od 400W i brzinu do 4570 okretaja u minuti.


Toster


Na početku ovog izbora pisali smo o svestranim nabrijanim grill/tosterima koji odrađuju sve od sendviča do pljeskavica i barbuna. Često, ipak, trebamo samo lijepi, pouzdani i efikasni toster za jutarnji tost. Ovaj simpatični Viceversin toster omogućava 9 razina tostiranja i odmrzavanje, što bitno olakšava vaše jutarnje rutine. Lako se čisti i ima snagu 500 W.Izvor: Kult Plave Kamenice