Podrška i informacije 01 / 46 53 377
  1. Početna
  2. Recepti
  3. Kako pripremiti savršenu marinadu? Zna Mate Janković koji je otkrio kako prirediti sexy roštilj

Kako pripremiti savršenu marinadu? Zna Mate Janković koji je otkrio kako prirediti sexy roštilj

Mnogi smatraju da je važna jačina vatre, treći se kunu samo i isključivo u kvalitetu mesa, no svi će se složiti u jednom da dobre marinade čine meso ukusnijim i neizostavni su dio svakog roštilja.

Hrvatska kulinarska zvijezda često svojim obožavateljima nudi jedinstvene, prožete simpatičnim asocijacijama i usporedbama, a sad je pokazao kako se može spraviti sočna piletina u marinadi.Jedan od sedmorice kuhara koji su pokrenuli projekt Chef kuha doma, vrhunski kuhar kojeg je publika zavoljela kroz ulogu mentora i suca u emisijama Masterchef, Tri, dva, jedan – kuhaj! te Kuhan i pečen rado dijeli recepte na društvenim mrežama i kreativne zanimljivosti iz područja kuhanja.

Ovaj se put svojim pratiteljima na društvenim mrežama javio iz ponešto drugačijeg okruženja, sa sunčane terase gdje je pripremao roštilj.

Za pileću marinadu potrebni su otkošteni batak i zabatak. Za to je potrebno sol, kumin, kurkuma, dimljena crvena paprika, papar i jogurt. U posudu treba staviti dva komada mesa koja se posole i popapre.

'Sa začinima vrlo oprezno. Lako ih je dodati ali teško oduzeti', poručio je u svom videu Mate Janković.Na kraju se dodaju ostali začini te jogurt. Šarmantni chef ističe da se on inače rijetko koristi u marinadi, ali će se njime postići omekšavanje mesa. Doda se i dimljena crvena paprika te nekoliko kapi maslinovog ulja. Sve je potrebno promiješati i pustiti da odstoji.

Nakon što je odstajalo, meso je spremno za pečenje, a Mate je svoje poslužio uz poriluk i patlidžan.

U ovom je videu korišten ventilatorski roštilj na drveni ugljen Barbecook Carlo kojeg možete imati i vi.Članak je originalno objavljen na tportal.hr.