Iverak s povrćem u Lava pekaču od gusa by David Skoko
Za vrijeme božićnih blagdana David Skoko preporuča jednostavna i brza jela na bazi ribe i povrća. Ovom prilikom donosimo recept za ribu Iverak (Švojat) s povrćem u Lava pekaču od gusa.Receptura
Švojat/Iverak 750g do 1kg
Krumpir 700g
Poriluk 250g
Brokula 150g
Česnjak 5 režnjeva
Mrkva 200g
Suhi pomidori 50g
Ružmarin 2 grančice
Lovor 4 lista
Sol
Papar
Maslinovo ulje
Povrće očistiti, narezati na srednje velike komade, posložiti u nauljenu gusanu posudu za pečenje, začiniti, nauljiti te peći u pećnici 25-30 min na 180c.
Iverak očistiti od krljusti i izvaditi utrobu. Posušiti suhim kuhinjskim papirom. Zarezati do kosti s obje strane te posoliti i nauljiti. Nakon što se povrće peklo 25 min položimo iverak preko povrća i nastavimo peći sljedećih 25 min.
Pri serviranju odvojiti meso od kostiju i servirati s pečenim povrćem te poškropiti s malo mladog maslinovog ulja.