1. Početna
  2. Recepti
  3. Fritule s kremom od mascarponea by David Skoko

Fritule s kremom od mascarponea by David Skoko

Fritule su uz krafne omiljena poslastica koja se tradicionalno radi za vrijeme maškara. U ovom videu donosimo vam recept za ove fine okruglice uz jedan moderan twist - poslužene sa kremom od mascarponea i karamela od kozjeg mlijeka!



Sav težak posao miješanja i miksanja preuzeo je Korkmaz Pro Mix samostojeći mikser, kojega trenutno možete uloviti na 25% popusta, odnosno 35% popusta uz plaćanje Diners Club karticom.
Ovu super ponudu pogledajte na linku.
 

Receptura


Fritule:
• 4 jaja
• 135 g šećera
• 10 g vanilin šećera
• 320 g  glatkog brašna
• 1 čajna žličica soli
• 1 čajna žličica limunove korice
• 0,03 ml rakije (grappe)
• 12 g praška za pecivo
• 300 g čvrstog jogurta
• Ulje za prženje
• Šećer u prahu za posipanje

Krema od mascarponea:
• 300 g mascarpone sira
• 4 bjelanjka
• 50 g šećera (kristal ili u prahu)
• 50 g (kozjeg) karamela

Umutimo 4 jaja sa šećerom, vanilin šećerom, solju, limunovom koricom. Dodamo rakiju i jogurt te na kraju brašno i prašak za pecivo. Tijesto mora biti gušće nego ono za palačinke. Ostavimo ga da odstoji nekih pola sata. U dubokoj, ne preširokoj tavi zagrijemo ulje i pomoću dvije žlice, koje smo prethodno umočili u ulje spuštamo fritulice u ulje. One će se pri prženju same okretati. Pripazite da temperatura ulja ne bude previsoka kako bi se fritulice podjednako ispržile i izvana i iznutra. Izvadimo ih na kuhinjski papir i nastavimo dok ne potrošimo smjesu. Fritule pospemo šećerom u prahu.

Za kremu umutimo u čvrsti snijeg bjelanjke sa šećerom te umiješamo mascarpone i karamel. Miješamo lagano dok smjesa ne postane jednolična. Fritulice poslužimo uz kremu.