1. Početna
  2. Recepti
  3. Dizano sa sirom u Emile Henry pekaču by Marija Herjavić Jerkić

Dizano sa sirom u Emile Henry pekaču by Marija Herjavić Jerkić

Idealno za kišne dane. Kao jelo, ali i da unesemo malo sunca u kuhinju ovim prekrasnim Emile Henry pekačima!



Tijesto:
500 g glatkog brašna
1 suhi kvasac
2 jaja
50 g šećera
malo soli
korica nešpricanog limuna
15 g ulja
200 ml mlijeka
100 g maslaca

Još:
500 g svježeg sira
2-3 žlice kiselog vrhnja
1 jaje
malo soli
šećera po želji, vanilija
2-3 jušne žlice griza
malo pecivnog praška
šećer u prahu za posip

Umijesiti tijesto od svih sastojka. Posudu pokriti i na toplome pustiti da se digne.
Svi sastojci moraju biti sobne temperature, ne hladni.
Da se postupak ubrza, dizati u pećnici ugrijanoj na 50'.

Za nadjev umiješati sir, vrhnje, šećer, vaniliju, pecivni prašak, jaje, malo soli i griz. Tijesto razvaljati, premazati nadjevom od sira, zarolati i formirati po želji te prebaciti u maslacem premazani pekač. Peći na 170' 40ak minuta.
Nakon 20 min s gornje strane prebaciti alu foliju da ne izgori previše.

Pečeno posipati šećerom u prahu.



U slast!